Jović (© AFP)
Jović (© AFP)

Kad ako ne sad? Svaki Jovićev udarac vredi 500.000 evra, u Žiruovom odsustvu crta mu se put

Vreme čitanja: 2min | pon. 20.11.23. | 11:48

Srpski internacionalac bi trebalo da bude Milanov starter u naredna dva meča

Trebalo je da bude drugačije, da se u Leskovcu nađe makar u konkurenciji, možda i na terenu i zajedno sa grupom kojoj priprada proslavi plasman na Evropsko prvenstvo. Umesto u dresu najdražih boja, Luka Jović je minulih dana trenirao u „Milanelu“, pokušavajući da ubedi Stefana Piolija da mu ukaže poverenje kad se završi stanka zbog obaveza državnh timova. A Srbina nije bilo na raspolaganju Draganu Stojkoviću baš usled loše forme u klubu.

Ta izdanja u opremi Rosonera bila su temelj teksta Gazete delo sporta, u kom uticajni dnevnik p(r)oziva Jovića da napokon pokaže zbog čega je doveden u letošnjem prelaznom roku. A put ka mestu startera mu se otvorio. Usled diskvalifikacije Olivijera Žirua stručni štab Rosonera na naredne dve utakmice Serije A neće moći da računa na francuskog veterana, što otvara Pioliju dve mogućnosti. Prva je prirodna: da Joviću opet pokloni poverenje i osloni se na njega u mečevima sa Fjorentinom i Frozinoneom kao tipičnom „devetkom“. Druga znači improvizaciju, tako što bi se Noa Okafor pomerio u ulozu centralnog napadača, iako novajlija iz Salcburga ponekad ume da dejstvuje i kao krilo, mada je oba gola ove sezone postizao kao špic.

Izabrane vesti

Bina je pripremljena, samo je pitanje ko će se na nju popeti. Bude li to Jović imaće priliku da pokaže kako da je Pioli u pravu dok ga brani od sve učestalijih zamerki javnosti rečima kako je „vredan momak, koji daje sve od sebe i zna fudbala“. Samo još da to pokaže u ekipi. Zasad nije. Pojavio se na sedam utakmica i još nije zatresao mrežu. Niti asistirao.

Gazeta je njegove partije povezala sa odnosom novca i doprinosa na terenu i izračunala da svaki Jovićev šut zasad košta 500.000 evra. Zaključak je izveden na osnovu činjenice da je Lukina plata 2.160.000 evra. Reč je o bruto iznosu. Ili, 217.000 evra mesečno. Otkako su počele pripreme, a tad je još bio u Fjorentini, pa do danas, na njega su dva kluba potrošila 1.000.000 za ovih pet meseci. A zauzvrat je Milan – jer u Firenci nije ni igrao – dobio samo dva šuta ka protivničkim golmanima. I onda je to pola miliona evra godišnje svaki put kad Jović puca u okvir.

Jeste malo maliciozno od Gazete, ali bolju priliku od ove da pokaže uredništvu da greši Luka Jović teško da će imati.


tagovi

ac milanMilanLuka JovićStefano Pioli

Obaveštavaj me

Milan

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara