Kad dve godine nemaš klub, dobra je i druga liga Kipra: Ebisilio potpisao za Ahironas

Vreme čitanja: 2min | čet. 23.12.21. | 18:36

Paraf na ugovor do kraja sezone

Od velike nade Ajaksa do druge lige Kipra. Krajnje živopisnu karijeru ima bivši igrač Crvene zvezde Lorenco Ebisilio, koji je danas parafirao do kraja sezone sa Ahironas Lopetriju.

Holanđanin, koji je dres srpskog šampiona nosio u sezoni 2018/2019. skoro dve godine nije imao klub. Prethodno je nastupao za japansku Džubilo Ivatu, u transferu koji je realizovao Dragan Mrđa, a od kojeg su crveno-beli inkasirali obeštećenje od 500.000 evra. Ipak, iako je u Japanu potpisao ugovor na dve i po godine, Ebisilio je raskinuo saradnju već posle sedam meseci, pa je tako od februara 2020. godine bio slobodan igrač.

Izabrane vesti

Ebisilio je rođen u Hornu, a pre Ajaksa bio je u podmlatku AZ Alkmara. U Amsteram je stigao 17 godina i potom do 2012. godine igrao za mladi tim. Od 2010. do 2013. godine nosio je dres seniorskog tima slavnih Kopljanika, gde je sakupio 52 nastupa u svim takmičenjima.

Ipak, od januara 2013. godine sledi konstantno menjanje sredine iskusnog vezste. Iz Ajaksa je otišao u krajinski Metalurg, koji ga je pozajmiljivao Gabali i Mordoviji, dok je 2015. godine potpisao za Anži. Pre Crvene zvezde godinu i po dana je igrao za kiparski APOEL, a u Crvenoj zvezdi je odigrao 30 utakmica i postigao tri gola. Ipak, nikako nije uspeo da dođe do prave forme i opravda renome kvalitetnog igrača.

Ahironas, koji je pre dve godine ušao iz treće u drugu ligu, verovatno u svojoj istoriji nije imao mnogo zvučnijih imena, ali ostaje da se vidi da li će Ebisilio uspeti da se vrati u pravi ritam posle tolike pauze, jer je čak i dok je bio aktivan igrač često je kuburio sa pravom formom.




tagovi

Lorenco Ebesilio

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara