Kad je teško – Čović!

Vreme čitanja: 2min | čet. 26.11.20. | 17:55

Vojvodina nastavlja odbranu Kup trofeja, pošto je slavila u gradskom derbiju protiv Proletera – 2:0

Mučila se Vojvodina u gradskom derbiju protiv Proletera, osetila čvrstinu defanzivnog bedema Branka Žigića, ali je zasluđeno nastavila pohod ka odbrani trofeja u Kupu. Kada je igračima Nenada Lalatovića došla voda do grla proradio je jedan od najkonstantnijih igrača Novosađana u ovoj sezoni Nemanja Čović. Bivši član Parme, koji je kod Lalatovića izrastao u jednog od najuticanijih igrača na domaćoj sceni, pogodio je u 61. minutu na asistenciju Miljana Vukadinovića. I doneo Vojvodini, posle svega viđenog, zaslužen prolaz u četvrtfinale Kupa Srbije – 2:0. Trijumf gostiju potvrdio je samo mladi Zukić lepim pogotkom u zaostavnom vremenu.

Bez obzira na nedavni derbi protiv Crvene zvezde, trener Vojvodine Nenad Lalatović poslao je na travu Karađorđa skoro najjači tim. Ofanzivni trio u kojem su pored Čovića bili Mrkaić i Miljan Vukadinović, garantovao je mnogo lakši posao za aktuelnog osvajača Kupa. Međutim, ponovo se pokazalo da je Branko Žigić od Proltera napravio vrlo disciplinovan i organizovan tim.

Izabrane vesti

Nominalni domaćin ograničio se na defanzivni blok i čekanje šanse iz kontranapada. Vojvodina je u prvom poluvremenu promašila previše šansi. Pre svih Momčilo Mrkajić. Odlično je branio i čuvar mreže tima sa Slane Bare Elesin.

Proleter je imao samo jedan ozbiljan pokušaj. Kako je vreme odmicalo Vojvodina je postojala sve opasnija. Pojačali su ritam Lalatovićevi puleni početkom drugog poluvremena. Spašavao je koliko je mogao Elesin posle pokušaja Drinčića, Vukadinovića i Devetaka. Međutim, u 61. minutu nije bilo spasa za Proleter. Po desnoj strani je probio Miljan Vukadinović i oštrim šutem pronašao u srcu šesnesterca Nemanju Čovića, koji je vrlo preciznim udarcem doneo veliko očakšanje igračima i stručnom štabu Vojvodine.

Vrlo brzo Čović je mogao da reši pitanje plasmana. Vojvodina je imala najbolju šansu na meču, kada je strelac jedinog gola prošao pored Bašanovića. Imao je ispred sebe samo istrčalog Elesina, ali je šutirao pored gola. Mešutim, na žalost Proltera nije pogrešio Zukić u 90. minutu.

Sreda

IMT - Radnički N. 2:1 (1:0)

/Terzić 23, Vukašinović 56 - Đuričković 69/

Javor - Voždovac 1:1 (0:1) penalima 0:3

/Nikolić 65 - Stoisavljević 39pen/

Radnik - Čukarički 2:2 (0:2) penalima 4:2

/ Danoski 53, Pavlov 87 - Birmančević 14, Kajević 28/

Spartak - Mladost 1:1 (1:0) penalima 4:2

TSC - Napredak 2:0 (1:0)

/Varga 17, Balaž 77/

Metalac GM - Partizan 0:1 (0:1)

/Asano 44/

Četvrtak

Proleter - Vojvodina 0:2 (0:1)

/Čović 61, Zukić 90/

***kvote su podložne promenama

Odloženo

Rad - Crvena zvezda


tagovi

Nemanja ČovićMiljan Vukadinović

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara