Stevan Jovetić (©Reuters)
Stevan Jovetić (©Reuters)

Kad Jovetić caruje u kaznenom prostoru, za Robija nema zime (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | pon. 25.03.24. | 19:58

Kapiten Crne Gore na selektorskom debiju Prosinečkog pre pet dana asistirao, danas protiv Makedonije pogodio za novu pobedu – 1:0

Crna Gora će propustiti još jedno veliko takmičenje, neće je biti na Evropskom prvenstvu, ali bi u bližoj budućnosti stvari mogle da se promene na tom polju, jer sa Robertom Prosinečkim na klupi stvari deluju kudikamo bolje.

Još je rano, ali prvi utisak je dobar. Barem na rezultatskom planu. Na debiju Roberta Prosinečkog crnogorska reprezentacija ostvarila je prvu pobedu van Podgorice posle godinu dana, bila je ofanzivna i uverljiva protiv Belorusa, da bi Stevan Jovetić u duelu sa Makedoncima potvrdio da je u odličnoj golgeterskoj formi – nedavno u produžetku pogurao Olimpijakos do prolaza u četvrtfinale Lige konferencije – i da će hrvatski strateg, sve dok je tako, moći mirno da spava – 1:0 (1:0).

Izabrane vesti

Kad Stevan Jovetić caruje u kaznenom prostoru, za Roberta Prosinečkog nema zime. Crna Gora nije bila izrazito dominantna u dvoboju sa Makedoncima, kao što je bila protiv Belorusa, imala je poteškoće. Naročoito u prvom poluvremenu, sve dok se napadač Olimpijakosa nije ‘poklonio’.

Makedonci su bili konkretniji do završnice prvog dela, više se igralo na polovini Crne Gore, međutim, loše branjenje prekida ‘došlo je glave’ ekipi Blagoja Milevskog. Driton Camaj je izveo korner, a kapiten Sokolova meku loptu igrača Kišvarde sproveo u mrežu. Gol pogledajte OVDE.

Neposredno pre pogotka Marko Bakić je ‘zakuvao’ na terenu, pošto je sa leđa startovao na Enisa Bardija. Došlo je do koiškanja, ali ne i do eskalacije sukoba. Sve se ubrzo stišalo, da bi Stevan Jovetić iz prvog udarca u okvir gola – i jednog na meču za Crnu Goru – pogodio za novu pobedu.

Godinu dana bez pobede van Podgorice, sada sa Robertom Prosinečkim za pet dana – 2/2. Odlazak u Antaliju na mini-pripreme i beg daleko od kuće ispostavio se kao pravi potez. Em su upisana dva trijumfa, em je hrvatski strateg isprobao ‘dva sastava’ i nije primio gol. Umnogome zahvaljujući Milvolovom golmanu Matiji Šarkiću.



tagovi

reprezentacija Crne Gorereprezentacija MakedonijeRobert ProsinečkiBlagoja MilevskiStevan Jovetić

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara