FOTO: AFP
FOTO: AFP

Kad Mitra nema, Sergej zapne i posluži trijumf u El Klasiku, Hilalova 28. pobeda zaredom (VIDEO)

Vreme čitanja: 3min | pet. 01.03.24. | 20:09

Izostanak drugog strelca lige nije poremetio šampionski put Plavog talasa, Milinković Savić briljirao protiv Itihada

Sve pristalice najtrofejnijeg saudijskog kluba bile su ozbiljno zabrinute pred tamošnji El Klasik protiv omraženog rivala iz Džede. Dobio je Aleksandar Mitrović žuti karton pre nekoliko dana u duelu protiv Al Raeda i tako jeftino zaradio suspenziju za utakmicu protiv najljućeg protivnika, željnog da prekine neverovatan pobednički niz Al Hilala, koji traje još od 25. septembra. Uprkos neigranju najboljeg strelca u istoriji reprezentacije Srbije, nastavio je tim Žorža Žezusa sa spektakularnim rezultatima, a ovog puta je Sergej Milinković Savić ispunio kvotu srpskih majstorija na utakmicama ubedljivog lidera saudijskog prvenstva.

U trijumfu Al Hilala nad Al Itihadom (3:1) bivši vezista Lacija zabeležio je dve asistencije, prilikom kojih je Sergejevim saigračima ostao lakši deo posla. Računajući sva takmičenja, ovo je 28. uzastopna pobeda Al Hilala - nezapamćeni niz u istoriji saudijskog fudbala. Vanserijsko čudo bi moralo da se dogodi, pa da Hilal ne osvoji 19. titulu državnog šampiona i pobegne Itihadu na plus deset. Dvanaest kola pred kraj, prestonički gigant ima devet bodova više od drugoplasiranog Al Nasra.

Izabrane vesti

Bio je svestan Milinković Savić da Mitrovićevo neigranje stvara ogroman hendikep pred najveći derbi Saudijske Arabije i tako se i poneo. Preuzeo je ključeve tima, odigrao liderskih 90 minuta i poveo četvorostrukog šampiona Azije do treće uzastopne pobede u međusobnim mečevima protiv Al Itihada.

A u većem delu utakmice delovalo je da će fascinantan niz plavih biti prekinut, pošto je Engolo Kante u 11. minutu dao gol glavom iz pada. Uzimajući u obzir visinu francuskog igrača, pogodak je delovao posebno atraktivan. Bili su i gosti lišeni pomoći povređenog Karima Benzeme, a kakav je da je (a poslednjih meseci čini se u najslabijoj formi u karijeri) uvek stvara nespokoj protivničkim odbranama. Ponadao se strateg gostiju Marselo Galljarda da danas odsustvo Benzeme ne bi moralo da košta žuto-crne.

Pred kraj prvog poluvremena, izjednačio je Hilal golom iz karambola posle kornera, kada se u strelce upisao Saleh Al Šehri i došao do drugog gola u sezoni na šestoj utakmici. Svoje dve majstorske asistencije izveo je Milinković Savić u rasponu od svega osam minuta. Najpre je filigranski centrirao sa levog krila u srce šesnaesterca prema Malkomu, a Brazilac je posle trzaja glavom sa desetak metara stigao do dvocifrenog broja golova u prvenstvu u tekućoj sezoni.

Najlepši momenat dogodio se u 67. minutu, kada je Milinković Savić pasom bez gledanja pomutio pamet kompletnoj defanzivnoj liniji Itihadam, a Saud Abdulhamid je posle elegantnog driblinga postavio konačnih 3:1.

Za samo četiri dana veliki rivali sastaće se ponovo i to u značajnijem duelu od današnjeg. Al Hilal će biti domaćin u utorak (19.00) u prvoj utakmici četvrtfinala Azijske Lige šampiona.

SAUDIJSKA ARABIJA 1 – 22. KOLO

Četvrtak

Al Vehda – Al Tavon 3:3 (2:2)

/Igalo 20, 74pen, Fajr 35 – Berou 28, Mateus 45, 56/

Al Raed – Al Fejha 1:2 (0:0)

/Tavares 55 – Al Harti 50, Sakala 76/

Al Nasr – Al Hazem 4:4 (1:0)

/Taliska 31pen, 61, 71, Mane 90+4 – Al Memid 53, Toze 66, Selemani 84, Rikardo 90+9/

Petak

Abha - Al Tae 2:0 (1:0)

/Krihovijak 38, 49/

Al Akdud - Al Rijad 1:2 (0:1)

/Sejvior 74 - Musona 45+1, Grej 87/

Al Hilal - Al Itihad 3:1 (1:1)

/Al Šehri 39, Malkom 59, Abdulhamid 67 - Kante 12/

Subota

15.00: (3,80) Al Halidž (3,40) Al Šabab (1,90)

15.00: (2,65) Damak (3,20) Al Etifak (2,55)

18.00: (1,42) Al Ahli (4,40) Al Fateh (6,25)

***Kvote su podložne promenama



tagovi

Al HilalAl ItihadSergej Milinković Savić

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara