Rafael Leao (AFP)
Rafael Leao (AFP)

Kad ne može Mbape, ti napadni MVP-a Serije A: Rafael Leao obara Realov rekord

Vreme čitanja: 2min | sre. 25.05.22. | 13:49

Milanu bi uskoro trebalo da stigne ponuda Kraljevskog kluba od 120.000.000 evra

Izvisio je Real Madrid za potpis Kilijana Mbapea, teško da će sebi dozvoliti da mu iz šaka izmakne Oreljan Čuameni, ali Kralj koji prošlog leta maltene nije trošio novac, spreman je da odreši kesu i napravi bum na fudbalskoj pijaci. U to ime, prenosi italijanska Gazzeta, spreman je da ponudi novopečenom šampionu Italije Milanu 120.000.000 jednog od najzaslužnijih fudbalera za podizanje Skudeta.

Rafael Leao je ove sezone zapalio Seriju A čiji je MVP u međuvremenu postao. U drugom delu sezonu, ako izuzmemo par bledih izdanja, bio je nezaustavljiv, brzinom i džinovskim koracima pretrčavao je i obilazio čuvare kako je hteo, postigao je 11 i namestio deset golova.

Izabrane vesti

Het-trik asistencija pao je samo u poslednjem kolu poritv Sasuola kada je supertalentovani Portugalac potpomogao overu titule, a zboh svega učinjenog u prethodnih par meseci, Paolo Maldini i Fredrik Masara rešili su da sednu za pregovarački sto sa Leaovim agentom Žoržom Mendešom i blindiraju zlatnu koku kojoj ugovor ističe 2024. godine. Pouzdani milanski list navodi da će Rosonere upravo Mendeš obavestiti o ponudi Reala, najvećoj u istoriji slavnog kluba.

Dovodio je Florentino Perez svojevremeno Kristijana Ronalda za 94.000.000 evra i probio svetski rekord koji je 2013. godine oborio sa Geretom Bejlom. Zvanični klupski rekord drži Eden Azar sa 115.000.000, jedan od većih promašaja, ako ne i najveći u Perezovom eri. Međutim, taj rekord bi mogao da padne ovog leta.

Nakon milanovog Skudeta pojavila se informacija da Leao kojeg je Milan avgusta 2019. godine platio Lilu 29.500.000 evra, ima izlaznu klauzulu u ugovoru postavljenu na 150.000.000.

Portugalski krilni napadač je po uskusu i Jirgena Klopa i Liverpul će ga pratiti budući da se još uvek ne zna rasplet situacije sa Mohamedom Salahom i Sadiom Maneom kojima ugovori ističu već za godinu dana.

Milanu je svakako fokus na produžetku saradnje, a ne na prodaju. Najkorisnijem igraču Serije A će biti ponuđen ugovor do 2026. godine, videćemo uz koliku povišicu. Leao trenutno prima 1.400.000 godišnje, a šuška se da će Mendeš pokušati da mu izboksuje čak 7.000.000 evra. Toliko u Milanu ima jedino Zlatan Ibrahimović.

Ko zna šta donosi leto, čak iako Leau nakon najbolje sezone u karijeri nije padalo na pamet da ode sa San Sira. Jer pitanje je hoće li mu Milan dizati platu više nego četvorostruko i kako će Portugalac ragovati ako ponuda stvarno stigne u Milanove kancelarije, a on svhati da ga traži najveći klub na svetu koji obično zove samo jednom.


tagovi

Rafael Leaoac milanMilanReal Madrid

Obaveštavaj me

Milan

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara