Ademola Lukman (Reuters)
Ademola Lukman (Reuters)

Kad ne može u Lajpcigu, probaj u domovini: Lukman sa Lesterom ponovo u Premijer ligi

Vreme čitanja: 2min | uto. 31.08.21. | 19:35

Ademola Lukman na pozajmici na King Pauer stadionu

Posle Patsona Dake, Bubakarija Sumarea, Janika Vestergarda i Rajana Bertarana, Lester je promovisao i peto pojačanje ovog leta. Na jednogodišnju pozajmicu sa pravom otkupa iz Red Bul Lajpciga stigao je Ademola Lukman. Prošle sezone Lisice su napravile sličan potez dovođenjem Džengiza Undera, ali Turčin je dobijao priliku na kašičicu pa se sa svega 274 minuta u Premijer ligi vratio vratio u Romu. Razlika je u tome što Lukman u Lester dolazi sa Premijerligaškim iskustvom.

Prošlu sezonu proveo je na pozajmici u Fulamu gde je odigrao 34 utakmice i upisao po četiri gola i asistencije. Doduše, od tog učinka upečatljivija je glupost koju je napravio u meču 8. kola protiv Vest Hema. Njegov tim je imao priliku da osvoji bod u osmom minutu sudijske nadoknade, Lukman je preuzeo odgovornost sa bele tačke, a loptu je posle traljave panenke lagano uhvatio Lukaš Fabijanski.

Izabrane vesti

Deluje da je Lester doveo Lukmana kako bi bio zamena Harviju Barnsu koji je propustio veći deo prošle sezone. Dok se nije dogodila teža povreda Barns je bio jedan od najboljih fudbalera ekipe sa King Pauer stadiona. Ako uhvati zalet kao prošle sezone Lukman teško može da se nada većoj minutaži, ali polivalentnost u napadu daje mu još opcija pošto može da odgovori i pozicijama desnog krila, odnosno drugog napadača. Nije bilo prostora u Lajpcigu, pa će Lukman drugu sezonu zaredom imati priliku da igra u Premijer ligi.

Podsetimo, Lajpcig ga je pre dve godine doveo iz Evertona za 18.000.000 evra, a trenutna tržišna vrednost iznosi 11.000.000.


tagovi

Ademola LukmanLesterRB Lajpcig

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara