Elijas Ernandez (Foto: Printscreen)
Elijas Ernandez (Foto: Printscreen)

Kad se ne zna da li je lepši pas, prijem ili završnica: Leon prvi put među osam u Ligi šampiona (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | sre. 23.02.22. | 06:28

Meksički predstavnik ukupnim rezultatom 3:0 u dvomčeu srušio Deportivo Gvastatoju iz Gvatemale

Posle Nju Ingland Revolušna, meksički Leon drugi je učesnik četvrtfinala KONKAKAF Lige šampiona. Verdiblankosi su konačno uspeli da probiju barijeru na međunarodnoj sceni - nakon pobede od 2:0 iz prve utkamice i u revanšu su uspeli da savladaju autsajdera Derportivo Gvastatoju i prvi put u klupskoj istoriji izbore plasman među najboljih osam timova centralnoameričke elite - 1:0.

Dominirali su Meksikanci pre nedelju dana u Gvatemali, a slična slika viđena je i u Gvanahuatu. Iz osetne dominacije u posedu lopte izrodilo se i preimućstvo u udarcima i obećavajućim šansama, a dovoljna za potvrdu prolaska dalje i treću pobedu u nizu bila je ona iz 11. minuta. Tada je Elijas Ernandez sjajno reagovao na još bolje dodavanje Santijaga Kolombata.

Izabrane vesti

Kolombato je prepoznao nameru svog veziste uputivši mu hirurški preciznu dijagonalu, koju je ovaj zalepio za stopalo pre nego što je njegovim spoljnim delom raspalio po lopti. Ma ne zna se šta je bilo lepše - dodavanje, prijem ili završnica?

I ono malo udaraca u okvir što je Gvastatoja uputila, pohvatao je iskusni golman Rodolfo Kota. Čisto da šampion Meksika iz 2020. godine ne uđe u bilo kakve neplanirane neprilike.

Klub Leon je napravio dugo iščekivani iskorak, ali ne želi tu da stane. Za polufinale boriće se protiv boljeg iz dvomeča hondurašanske Montagve i Sijetl Saundersa, šampiona MLS-a iz 2016. i 2019. godine. Jasno je da ga u četvrtfinalu čeka mnogo teži posao.

KONKAKAF LIGA ŠAMPIONA – OSMINA FINALA

Sreda

Klub Leon - Deportivo Gvastatoja 1:0 (1:0), prva utakmica 2:0

Četvrtak

00.00: (1,80) Njujork Siti (3,60) Santos G. (4,60), prva utakmica 2:0

02.00: (3,40) Montreal (3,40) Santos Laguna (2,15), prva utakmica 0:1

02.15: (1,50) Kolorado (4,00) Komunikasiones (7,50), prva utakmica 0:1


tagovi

LeonKONKAKAF Liga šampiona

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara