Šaponjić na prvom treningu Kadiza (©YouTube/printscreen)
Šaponjić na prvom treningu Kadiza (©YouTube/printscreen)

Kad sudbina umeša prste: Ivan Šaponjić debituje protiv Atletika

Vreme čitanja: 2min | sub. 23.01.21. | 12:03

Srpski napadač oduševljen Negredom i motivisan u novoj sredini

Stigao je Ivan Šaponjić na jug Španije – nije stigao Kadiz da ga licencira. To je jedini razlog zbog kojeg će srpski napadač propustiti današnje gostovanje Andalužana pokrajinskom rivalu Sevilji, a kako valjda samo fudbal može da udesi za novi klub debitovaće protiv bivšeg.

Poslednjeg dana januara na stadion „De Karanca“ dolazi Atletiko, biće to savršena prilika da momak iz Nove Varoši pokaže Madriđanima i Dijegu Simeoneu kako je vredan pažnje. Ko zna, eventualno i gol postigne.

Izabrane vesti

Šaponjić je ostao van konkurencije za 20. kolo Primere zato što uslov za registraciju u novoj sredini stiče tek onog trenutka kad Kadiz nekog proda ili pozajmi. Pominje se da bi ekipu mogli da napuste francuski vezista Jan Bodige ili španski napadač Nano, bar jedan od tih poslova trebalo bi da bude završen naredne sedmice i onda će bivši centarfor Partizana i Benfike automatski biti na raspolaganju treneru Alvaru Serveri.


"Od početka sezone govorili smo da nam je potreban još neko u napadu, a imajući u vidu klub iz kojeg je Ivan došao nemamo dilemu da će nam pomoći. Videli smo ga na video snimcima i utakmicama. Ubeđeni smo da poseduje kvelitet da igra za Kadiz. Čim se ukazala šansa da ga angažujemo – pristao sam", pojasnio je Servera, koji se u dosadašnjem toku prvenstva najviše oslanjao na Antonija Lopeza i Alvara Negreda.

Upravo se Negredo pokazao kao pravi domaćin Ivanu Šaponjiću u Kadizu. Čim je Srbin stigao na pozajmicu iz Atletika do kraja sezone (bez prava otkupa), bivši prvotimac Sevilje, Mančester Sitija, Valensije i Bešiktaša našao mu se na usluzi. Prema informacijama sa lica mesta, Šaponjić je oduševljen predusretljivošću i ljubaznošću starijeg kolege i izuzetno je motivisan da opravda poverenje ljudi iz Kadiza.

Na kraju krajeva, igra mu se fudbal. Ove sezone dobio je samo 47 minuta raspoređenih na dve utakmice Kupa kralja. U Kadizu će više.

Još ako se nametne baš protiv Atletika za osam dana...




tagovi

Ivan ŠaponjićAlvaro NegredoAlvaro Servera

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara