Kad ti je Ronaldo gazda... Valjadolid dobio pojačanja iz Real Madrida i Mančester Sitija

Vreme čitanja: 2min | pon. 12.08.19. | 15:01

Bez velikog budžeta, ali sa imenom koje zvuči

Valjadolid je u prošloj sezoni Primere jedva ostao u ligi, a grčevita borba za opstanak ga očekuje i u novoj.

Vlasnik kluba je legendarni Brazilac Ronaldo, ali budžet za pojačanja ne zvuči tako atraktivno kao ime gazde. Valjadolid je do sada u prelaznom roku platio obeštećenje za samo jedno pojačanje. Izdvojio je milion evra za Eibarovo krilo Pavla Ervijasa.

Izabrane vesti

Ali Ronaldovo ime u svetu fudbala je omogućilo Valjadolidu da ugovori dva besplatna pojačanja iz klubova kao što su Real Madrid i Mančester Siti. Valjadolid je danas potvrdio da je iz Mančester Sitija na pozajmicu doveo Pedra Pora.

Reč je o izuzetno talentovanom 19-godišnjaku koji igra na poziciji desnog beka i kojeg je Siti ovog leta kupio od svoje filijale Đirone za 12.000.000 evra. Ali Poro još nije sazreo za oštru konkurenciju u Sitiju i klub je rešio da ga vrati na pozajmicu negde gde će igrati. Ronaldo je uspeo da dobije bitku sa ostalim zainteresovanim klubovima i da dovede Pora u Valjadolid.

A čeka se samo zvanična potvrda pozajmice 20-godišnjeg Andrija Lunjina. U pitanju je veoma talentovani ukrajinski golman kojeg je Real prošlog leta doveo iz Zorije i ukrao ga Interu ispred nosa. Odmah je pozajmljen Leganesu gde je malo branio. U Realu nije mogao ni ovog leta da se izbori za mesto pored Kurtoe i Navasa pa je odlučeno da opet ode na pozajmicu. Hteli su ga Betis i još neki klubovi, ali se na kraju odlučio da prihvati Ronaldov poziv u Valjadolid. A Florenino Perez nije pravio nikakvu prepreku da pomogne nekadašnjem mezimcu.

(FOTO: reuters)


Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara