Fredi Bobić i Dominik Kor
Fredi Bobić i Dominik Kor

Kad već nije mogao Grujić, dobar je i “HardKor”: Ajntraht doveo i peto pojačanje

Vreme čitanja: 2min | sre. 03.07.19. | 17:52

Ugovor na pet sezona...

Bio je Marko Grujić jedna od najvećih želja Fredija Bobića ovog leta kada su dolasci u Ajntraht u pitanju, ali je Srbin na kraju odlučio da još jednu sezonu odigra u Herti na pozajmici iz Liverpula. Znaju rukovodioci na Majni da im je pozicija centralnog veziste bila jedna od najproblematičnijih prethodne sezone (čak je levi bek Jetro Vilems morao prisilno da igra u sredini), a pošto im manevar sa Grujićem nije uspeo odlučili su se za Dominika Kora.

Nekadašnji reprezentativac Nemačke u svim u mlađim kategorijama stigao je danas zvanično iz Bajer Leverkuzena za 10.000.000 evra (ugovor na pet sezona), a posle nekoliko dana napornih pregovora. Još uvek relativno mlad, 25-godišnji Kor bi mogao da bude ozbiljno pojačanje za Orlove na sredini terena. Nemac bi trebalo da nadomesti i odlazak Sebastijana Rodea kojem je istekla pozajmica pa se vratio u Borusiju, mada iz Frankfurta stižu informacije da bi i plavokosi vezista mogao da bude otkupljen pod uslovom da Milioneri smanje zahteve.

Izabrane vesti

Dominik Kor, koji je u leto 2017. prešao iz Augzburga u Bajer Leverkuzen za 2.000.000 evra nije opravdao očekivanja. Posebno je neupotrebljiv bio protekle sezone kada je zabeležio samo 18 nastupa, mahom u prvom delu sezone i bez postignutog gola. Proleće je presedeo na klupi u konkurenciji Arangiza i Austrijanca Baumgartlingera pa je promena sredine bila logičan sled događaja.

Mnogi koji prate Bundesligu uvereni su da će ovaj vezista fudbalski oživeti u sredini kao što je Ajntraht, koja je pokazala prethodnih sezona da voli da pruži šansu "zaboravljenim" fudbalerima. Zato je investicija od 10.000.000 evra sasvim pristojna, a ko zna možda se za nekoliko meseci ispostavi kao "HardKor" pojačanje.

Dominik Kor je peto letnje pojačanje Ajntrahta, a posle Đibrila Soa (Jang Bojs), Dejana Joveljića (Crvena zvezda), Rodriga Zalazara (Malaga) i Erika Durma (Hadersfild).

Foto: Ajntraht Frankfurt


Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara