Pike predvodi igrače Barselone (ⒸReuters)
Pike predvodi igrače Barselone (ⒸReuters)

Kadrovska situacija u Barsi pred El Klasiko: Pike pod blokatorima, Roberto se vratio

Vreme čitanja: 2min | sre. 07.04.21. | 17:53

Dobra i ohrabrujuća vest po navijače katalonskog kluba

Iako veći deo sezone ne igraju na očekivanom nivou, Barselona i Real Madrid i dalje su u trci za titulu. Omogućio im je to Atletiko slabim izdanjima u poslednje vreme, pošto je od osam bodova prednosti u odnosu na oba rivala pao na jedan više od Barselone, a tri od Reala.

U subotu nas na Alfredo Di Stefano stadionu u Realovom trening centru očekuje izuzetno važan El Klasiko, posebno za madridski tim koji bi porazom verovatno ispao iz trke i u potpunosti se posvetio Ligi šampiona.

Izabrane vesti

S druge strane, Barseloni je posle ubedljive eliminacije od Pari Sen Žermena titula jedini spas sezone i katalonci imaju ogromna očekivanja uoči dolaska u Madrid.

SUBOTA, 21.00: (3.00) REAL MADRID (3.40) BARSELONA (2.35)

Uvertira protiv Valjadolida uspešno je odrađena u smislu rezultata (1:0), ali igra i gol koji je Usman Dembele postigao tek u 90. minutu nisu nešto što hrabri navijače. U strepnji dočekuju derbi sa najvećim rivalom, ali bi raspoloženje mogle da poprave vesti iz ambulante. Đerar Pike je počeo da trenira individualno, dok Serhio Roberto ponovo radi sa grupom.

Podsetimo, Pike je pauzirao od revanša sa Seviljom u polufinalu Kupa kralja početkom marta, a još od novembra kuburi sa povredom desnog kolena. Po informacijama Mundo Deportiva, iskusni defanzivac mogao bi da zaigra u subotu pod blokatorima jer nema sumnje da bi njegov nastup bio od ogromnog značaja za samopouzdanje tima.

Imala je Barselona dosta problema sa povredama ove sezone, ali čak i da 34-godišnji štoper ne bude mogao na teren, Ronalda Kumana može da raduje povratak Ronalda Arauha. Urugvajac je odigrao oko pola sata u pobedi nad Valjadolidom. Zamenio je Oskara Mingeza na poziciji desnog štopera u formaciji sa trojicom pozadi. Druga dvojica od početka do kraja bili su Frenki De Jong kao centralni, i Frenki Lengle na levoj strani. Povratak Pikea u tim, ali i značaj utakmice, mogli bi da donesu i taktičku promenu na četvoricu pozadi.


tagovi

BarselonaĐerar PikeEl Klasiko

Obaveštavaj me

Barselona

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara