Erling Haland (@Reuters)
Erling Haland (@Reuters)

Kakav gol Kramarića... Ali i prvi poraz u sezoni za Zvezdinog rivala; Srbi, spremite se za strašnog Halanda (VIDEO)

Vreme čitanja: 3min | sub. 03.10.20. | 17:46

Hrvatski napadač postigao 13 golova na poslednjih šest utakmica...

Dortmund lako i apsolutno zasluženo, Zvezdin rival na startu Lige Evrope pao posle veličanstvene igre i pobede protiv Bajerna! Milioneri su nadigrali Frajburg (4:0), Hofenhajm izgubio na gostovanju u Frankfurtu (1:2). Crveno-beli zapretio maestralni Andrej Kramarić, koji ne prestaje da rešeta, a Srbiji Erling Haland, gorostasni Norvežanin čiji je konto bogatiji za još dva ligaška gola.

Frajburg ume da napravi problem favoritima. Osetili su to na svojoj koži i Milioneri na svojoj koži (nisu dobili tri od poslednjih šest utakmica protiv ovog tima), međutim danas iako bez Džejdona Sanča i Romana Birkija Borusija je odigrala na izuzetno visokom nivou i slavila veoma ubedljivo.

Izabrane vesti

Pomenuti Haland izvanredno je sarađivao sa 17-godišnjim Điom Rejnom. Supertalentovani Amerikanac i momak od koga će Dortmund vrlo verovatno napraviti još jednog igrača teškog 100.000.000 evra namestio je dva gola Halandu i jedan Emreu Džanu. I upravo posle tog Džanovog pogotka za 2:0 u 47. minutu bilo je jasno da Frajburg nema šta danas da traži na Vestfalenu...

Hofenhajm je odlično počeo u Frankfurtu, poveo prelepim golom Andreja Kramarića, međutim kalirao je u nastavku. Preokret Ajntrahta režirao je Bas Dost, asistent kod prvog pogotka (Daiči Kamada) i strelac drugog.

Kramarić je još jednom pokazao da se nalazi u životnoj formi i da će biti najveća pretnja po gol Crvene zveze 22. oktobra. Hrvat je na šest poslednjih takmičarskih utakmica za Hof postizao golove. S ovim današnjim ukupno 13.

I taj današnji bez dileme bio je i najlepši...

A u Derbiju Rajne ubedljiva pobeda Borusije iz Menhengladbaha - 3:1. Keln je u ozbiljnom nokdaunu, nešto slično kao na startu prošle sezone. Četa Marka Rozea konačno je odigrala na svom nivou, podsetila na izdanja koje su dovele do Lige šampiona i upisala prvu pobedu. Bio je to pravi blickrig gostiju. U samo dva minuta Gladbah je postigao dva pogotka (Plea i Lajner) na dve asistencije Jonasa Hofmana i Jarčevima su noge ostale u blatu. Borusija je pobedu potvrdila sa bele tačke početkom drugog dela susreta. Precizan je bio kapiten Lars Štindl.

U Štutgartu Leverkuzen je dugo vodio sa 1:0 golom Patrika Šika. Češki napadač pogodio je mrežu domaćina u 7. minutu, međutim nedugo zatim morao je da napusti igru zbog povrede butnog mišića. Švabe su uglavnom bile u potčinjenom položaju, ali ipak su uspele da izbegnu poraz. Izjednačenje i značajan bod doneo im je Saša Kalajdžić, jedno od otkrovenja na startu sezone. Momak rođen u Austriji i visok okruglo dva metra pogodio je na svakom meču otkako je stigao u Štutgart...

Posle ubedljivog poraza u prvom kolu od Herte (1:4) Verder je ostvario još jednu pobedu. Teškom mukom, ali zasluženo. Arminija je još jednom pokazala da nikome neće lako prodati kožu iako ima daleko najjeftiniji tim u ligi. Odlučio je pogodak Brazilca Leonarda Bitenkura. Uspeli su gosti na u petom minutu sudijske nadoknade zatresu mrežu tima sa Vezera, međutim gol je poništen.

BUNDESLIGA - 3. KOLO

Petak

Union Berlin - Majnc 4:0 (1:0)

/Kruze 11, Ingvartsen 49, Fridrih 63, Pohjanpalo 64/

Subota

Ajntraht - Hofenhajm 2:1 (0:1)

/Kamada 54, Dost 71 - Kramarić 18/

Dortmund - Frajburg 4:0 (1:0)

/Haland 31, 66, Džan 47, Paslak 90+2/

Keln - Menhengladbah 1:3 (0:2)

/Redžbečaj 84 - Plea 14, Lajner 16, Štindl 56pen/

Štutgart - Leverkuzen 1:1 (0:1)

/Kalajdžić 76 - Šik 7/

Verder - Bilefeld 1:0 (1:0)

/Bitenkur 27/

18.30: (1,25) RB Lajpcig (6,50) Šalke (10,0)

Nedelja

15.30: (2,05) Volfzburg (3,45) Augzburg (3,60)

18.00: (1,18) Bajern (7,75) Herta (13,0)

*** kvote su podložne promenama



tagovi

Bundesliga

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara