Kakav meč Dušana Vlahovića! Berluskoni i Galijani će ga sanjati večeras... (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | ned. 18.08.19. | 20:27

Srbin spasao Fiorentinu bruke

Fiorentina je bila na pragu velikog debakla, a Monca na pragu velike senzacije! A onda je ušao Dušan Vlahović i sve okrenuo...

Trećeligaš iz Monce kojim rukovodi čuveni tandem Silvio BerluskoniAdrijano Galijani, a trenira ga Kristijan Broki je bio jako blizu velikog iznenađenja u Firenci u meću trećeg kola Kupa Italije. Monca je vodila 1:0 do finiša meča, Fiorentini je pretila šokantna elimnacija, a onda je Vinćenco Montela podigao sa klupe Dušana Vlahovića i povukao spasonosni potez.

Izabrane vesti

Vlahović je ušao u igru u 74. minutu pri vođstvu gostiju i golovima u 80. i 86. minutu doneo Fiorentini preokret i plasman u narednu rundu. Najbolji igrač Federiko Kjeza je u finušu meča pogodio za 3:1 na dodavanje Vlahovića i postavio konačan rezultat.

Iako veliki favorit i daleko jača eekipa, Fiorentina je počela meč u skoro najjačem sastavu, a mesto startnog levog beka je zauzeo i mladi Aleksa Terzić. Zaigrala su i ostala pojačanja: golman Drongovski, desni bek Lirola, vezisti Badelj, Boateng i Pulgar.  

Ipak, Monca je bila ta koja je posle nešto više od pola sata igre i sjajne akcije Rigonija i Leporea povela golom Brigentija.

Zasluženo je Monca vodila na poluvremenu jer je bolje igrala. Tek u drugih 45 minuta je Fiorentina počela da nešto igra i stvara šanse. Pretili su Kjeza, Pulgar, čak i Aleksa Terzić iz slobodnjaka... Dodatni maler je bio povreda velikog pojačanja Lirole koji je morao da napusti teren. Montela je druge dve izmene potrošio na uvođenje mladih napadačkih nada Vlahovića i Montijela. Što mu se isplatilo.

Posle samo šest minuta na terenu, Vlahović se lepo otvorio na sjajnu asistenciju Montijela, pobegao čuvarima i vrhunskim udarcem levom nogom u suprotan ugao doneo izjednačenje.

Nisu se gosti ni oporavili od šoka, a Vlahović ih je potpuno nokautirao. Još jednom ga je fenomenalno proigrao Montijel, Srbin se opet sjajano kretao i izbegao ofsajd zamku. Opet je izašao sam na golmana i pogodio sam ugao.

Tačku na fenomenalnu partiju, Vlahović je stavio asistencijom za Kjezu u 90. minutu. Doduše, nije bila kalsična asistencija jer je Vlahović samo dodao loptu Kjezi koji je udarcem sa 20 metara postavio konačnih 3:1. Ceo meč za Violu su odigrali Nikola Milenković i Aleksa Terzić koji je zaradio i žuti karton. 

(FOTO: reuters)


Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara