Kakav povratak na veliku scenu: Bruno Mezenga prelazi u Santos

Vreme čitanja: 2min | sre. 05.04.23. | 14:38

Napadač Agua Sante stiže u redove osmostrukog prvaka Brazila

Onda kada bi mnogi drugi opravdano razmišljali o zalasku karijere, Bruno Mezenga (34) doživljava novu mladost. Kako javljaju brazilski mediji, blistavo izdanje nekadašnjeg napadača Crvene zvezde u prvom meču finala državnog prvenstva Paulista, nateralo je čelnike Santosa da radikalizuju svoje interesovanje i ubrzaju proces angažovanja iskusnog golgetera u svoje redove.

Dve strane su navodno u odmaklim pregovorima i očekuje se da će se uskoro sve biti završeno. Santos pored Mezenge u svoje redove dovodi i drugog najboljeg igrača velike senzacije ovogodišnjeg šampionata, Agua Sante, desnog beka Gabrijela Inosensija.

Izabrane vesti

U pitanju će biti pozajmice do kraja šampionata Brazila, koje će sadržati opcije otkupa igrača na kraju sezone, ali zasad nije poznato o kojoj sumi je reč. Dva kluba gaje odlične odnose, što olakšava pregovore. Santos je u polufinalu Pauliste besplatno ustupio stadion Vila Belmiro klubu iz Dijademe, koji svoje utakmice inače igra na stadionu od 10.000 mesta.

Mezenga je najbolji strelac ekipe sa sedam golova i ukupno treći strelac Pauliste, iza Rožera Guedesa i Đulijana Galopa (postigli po osam golova).

Bruno Mezenga dobro zna šta znači igranje u velikim klubovima, pošto je u Brazilu stasao u Flamengu, a u Evropi je pored Crvene zvezde igrao i za Legiju iz Varšave, dok će Inosensiju ovo bukvalno biti ostvarenje fudbalskih snova. Ima 28 godina i čitavu karijeru je igrao po nižerazrednim ligama, a sada će konačno biti u prilici da zaigra na najvišem nivou brazilskog fudbala.

Santos je osmostruki prvak Brazila, a Paulistu hje osvajao u 22 navrata. Ipak, ove sezone ga nije bilo u završnici, pa su čelnici kluba odlučili da pojačaju ekipu dvojcem iz Agua Sante.


tagovi

Bruno MezengaPaulistaAgua SantaSantos

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara