(© Reuters)
(© Reuters)

Kako bi izgledala Obala Slonovače kad bi okupila sve najbolje igrače...

Vreme čitanja: 2min | uto. 19.05.20. | 20:29

Zaista respektabilan tim...

Reprezentacija Obale Slonovače spada u najbolje afričke selekcije. Sa zvezdama poput Nikole Pepea, Serža Orijea, Vilfrida Zahe, te nekih manje poznatih, ali vrlo kvalitetnih fudbalera, ovaj tim uvek je konkurentan na Afričkom kupu nacija i uvek u najužem krugu favorita za plasman na Mundijal.

Ali kako bi tek moćno izgledao najbolji tim ove države da su svi igrači koji su imali pravo nastupa za Slonove - zaigrali u njihovom dresu. Transfermakt se pozabavio ovom temom zahvaljujući Seržu Gnabriju na odluci da izabere Nemačku pre domovine svoga oca. Krilo Bajerna blista ove sezone, dostigao je pun potencijal i slovi za jednog od najboljih napadača na svetu trenutno.

Izabrane vesti

I upravo je on bio povod za ovo malo istraživanje na temu kako bi izgledao najbolji tim Obale Slonovače da su tu svih koji bi mogli da budu.

Serž Gnabri najvredniji je igrač tog izmišljenog tima sa cenom od 72.000.000 evra i on zauzima poziciju levog krila. Desno je Nikola Pepe iz Arsenal, dok najisturenija mesta pripadaju Vilfridu Zahi i Sebastijanu Aleu koji je izabrao Francusku pre Obale Slonovače.

Za svetske prvake iz Rusije odlučio sei Tijemuje Bakajoko. A da nije, on bi sa Frankom Kesijem i Žan Filipom Gbamanom činio vrlo snažnu vezu.

Slonovi su "najtanji" sa defanzivcima i to je činjenica. Međutim u ovom timu zadnja linija im je više nego respektabilna. Od Nemaca su "ukrali" Džonatana Ta, od Holanđana Nejtana Akea i od od Francuza Dan Aksela Zagadua. I dosta mladi. Stub odbrane za narednu deceniju.

Više nego pristojan sastav, zar ne?

Mi bismo rekli redovan učesnik Mundijala, kadar da pomrsi račune najvećima...


tagovi

Obala Slonovače

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara