Kako će Voša bez Nikole Čumića?

Vreme čitanja: 4min | sub. 16.09.23. | 11:04

Novosađani igraju za Bolingija i jure prvu prvenstvenu pobedu nad Spartakom posle dve i po godine posta (20.15, TV Arena Premium 1).

Posle reprezentativne pauze nastavlja se Mozzart Bet Superliga, a Vojvodina ide na noge ekipi subotičkog Spartaka. Međutim, vojvođanski derbi ovog puta ostaje u senci teškog stanja napadača Stare dame Džonatana Bolingija, koji se leči u Sremskoj Kamenici na Institutu za plućne bolesti. Stoga se i na redovnoj konferencije za medije uoči ovog susreta govorilo najviše o zdravstvenom stanju fudbalera iz DR Konga, s porukom šefa stručnog štaba Ranka Popovića da će danas na severu zemlje pre svega igrati za njega (20.15, TV Arena Premium 1).

Burno je bilo prethodnih dana u taboru Vojvodine i po pitanju budućnosti kapitena i najboljeg pojedinca ekipe Nikole Čumića, koji na kraju ipak otišao u Rubin iz Kazanja. Voša je tako pred sam kraj prelaznog roka ostala bez najbolje karike, budući da je Čumić uvek bio spreman da povuče tim kada je bilo neophodno. Predstavljao je u nekom smislu Vošinu lokomotivu – za to i nagrađen kapitenskom trakom na početku nove sezone – ali će Stara dama sada imati zadatak da demonstrira jak kolektivni duh, odnosno da pokaže da je organizovan tim, koji nikako ne sme da zavisi od pojedinaca. Koliko je važna dobra hemija u ekipi, pa i kada nisu tu istaknuti pojedinci, najbolje je pokazala košarkaška reprezentacija Srbije, koja je nadmašila očekivanja celokupne javnosti osvajanjem srebrne medalje na Mundobasketu. Na tom timskom duhu i familijarnom odnosu u ekipi insistira i novi trener Novosađana Ranko Popović, koji je, između ostalog, o tome govorio u nedavnom intervjuu za naš portal. A da Voša ima dobru kompoziciju, koju je dodatno sinhronizovala tokom reprezentativne pauze – trenirali na Zlatiboru – Novosađani moraju da pokažu danas u vojvođanskom derbiju, u kojem u ligi više od dve i po godine nisu zabeležili trijumf.

Izabrane vesti

Voša nije imala željeni start na početku nove sezone i navijače nikako ne može da zadovolji saldo od osam bodova iz šest odigranih kola. Lale će zato protiv Subotičana pokušati da opravdaju ulogu favorita i da prvi put ove sezone vežu dva trijumfa. Ni Spartak, koji sa klupe predvodi Aleksandar Keržakov, ne oduševljava rezultatima, a Subotičani Vojvodinu dočekuju posle tri uzastopna poraza, te će sigurno protiv atraktivnog protivnika pred svojom publikom tražiti izlaz iz rezultatske krize. Vojvodini kao opomena stoje i prošlogodišnji sudari sa Golubovima, koji su oba puta uzeli deo plena; najpre je na "Karađorđu" bilo 0:0, a onda u Subotici opet nerešeno (1:1). Poslednju pobedu u šampionatu Novosađani su nad Spartakom zabeležili krajem 2020. godine, kada su pobedili na strani (1:0) – posle toga Voša slavila u četvrtfinalu Kupa (2:1) – a od tada na poslednjih pet duela nisu stigli do sva tri boda.

Veruju na "Karađorđu" da je došlo vreme da se taj post prekine i da se će u Srpsku Atinu doneti ceo plen.

Biće ovaj okršaj zanimljiv i zbog još jednog podatka. Novi trener Vojvodine Ranko Popović vratio se u Srbiju posle petanest godina rada u inostranstvu, gde se otisnuo upravo sa klupe Spartaka, koji je predvodio u sezoni 2008/09, što može da bude dodatna satisfakcija Vošinom strategu.

"Poštujemo Spartak, ozbiljna su ekipa, a u prethodnih dana su potpisali tri ozbiljna igrača, što je dokaz koliko dobro rade. U prijateljskim sam odnosima sa svima u Spartaku i za mene će to biti dodatan motiv da se predstavimo u dobrom svetlu. U Spartaku sam i kao igrač proveo lepe dane i vodio sam ih jednu sezonu, što je bio moj samostalni trenerski početak. Voleo bih da mi sad u dresu Vojvodine bude lepo kao što mi je bilo dok sam bio u Subotici", rekao je Popović.

Otežavajuća okolnost za Vojvodinu nije samo odlazak Čumića, već i zdravstveni problemi u timu. Osim Bolingija, stručni štab Lala neće moći da računa na još neke igrače, mada Popović u najavi meča nije hteo da otkrije imena. U špicu bi od starta trebalo da se nađe Stefan Vukić, na levom beku moguće je da ponovo šansu od starta dobije mladi Stefan Bukinac, dok će po levom krilu umesto Nikole Čumića delovati Filip Malbašić. To znači da će verovatno na desnoj strani početi Andrija Radulović. Takođe, može se očekivati da se u startnih 11 nađe i novajlija Mateus Indio, koji igra na poziciji zadnjeg veznog. Ostaje da se vidi kome će Popović dodeliti kapitensku traku, ali je najrealnije je da novi kapiten Vojvodine bude Dejan Zukić, koji je Vošino dete, a i ranije je obavljao pomenutu ulogu na terenu.

Projektovani sastav Vojvodine (4-2-3-1): Carević – Lazarević, Crnomarković, Rosić, Bukinac – Indio, Zukić – Radulović, Nikolić, Malbašić – Vukić.



SRBIJA - MOZZARTBET SUPERLIGA - SEDMO KOLO

Subota

18.05: (9,50) Čukarički (5,30) Crvena zvezda (1,32)

19.00: (1,30) TSC (5,20) Železničar (11,00)

19.00: (2,00) Voždovac (3,45) Mladost Lučani (3,80)

20.15: (2,90) Spartak (3,30) Vojvodina (2,30)

Nedelja

16.00: (2,05) Radnički (3,45) Javor (3,60)

17.00: (1,98) Novi Pazar (3,40) Napredak (4,00)

19.30: (1,80) Radnički Niš (3,60) IMT (4,60)

19.35: (1,30) Partizan (5,20) Radnik (11,00)



tagovi

Nikola ČumićRanko Popović

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara