Foto: AFP
Foto: AFP

Kako došao, tako otišao: Barsa vraća bivšeg đaka iz Pari Sen Žermena

Vreme čitanja: 2min | uto. 16.11.21. | 16:56

Ćavi Simons odbija da produži ugovor sa francuskim klubom, Katalonci spremni da ga vrate bez obeštećenja

Na leto 2019. godine Ćavi Simons je na Parku prinčeva predstavljen kao veliki talenat. Kao produkt La Masije, upoređivan sa imenjakom i legendom Barselone, mladi Holanđanin obećavao je mnogo. Međutim, kako nikad nije ni "prišao" prvom timu, a nema ni naznaka da hoće, gotovo dve i po godine iskusniji Simons bi mogao natrag u Barselonu. I to kod kod istog onog imenjaka sa kojim su ga upoređivali, bez obeštećenja, kao što je i napustio Kataloniju.

Prethodnih dana španski i francuski mediji pisali su o zastoju u pregovorima između pariskog kluba i igrača oko produžetka. Aktuelni mu ističe na kraju sezone, zbog čega mu je pre nekoliko meseci ponuđena mogućnost produžetka, ali je 19-godišnji holandski vezista nije još prihvatio. Simons i njegov agent Mino Rajola žele garancije, žele da čuju od čelnika Pari Sen Žermena da će Ćavi češće biti priključen prvom timu.

Izabrane vesti

Ipak, ako je suditi prema rečima Maurisija Poketina od pre nekoliko dana, teško da će se to desiti. Upitan da prokomentariše izostanak mladih igrača u sastavu, argentinski stručnjak je rekao:

"Imam objašnjenje. U timu imamo 33 igrača. Nije idealno za mladog igrača da trenira sa seniorima tokom nedelje i onda ostane kod kuće da igra Plejstejšn. Treba mu konkurencija, zato ga ostavljam na raspolaganju mlađim selekcijama. Moj stručni štab i ja volimo da radimo sa mladim igračima. Ali mladoj osobi nije potreban samo prostor, mora da oseti da može da igra, da ima tu opciju. Ta mogućnost ne postoji u ovom trenutku. Voleli bismo da računamo na ove mlade ljude u budućnosti. Ali to je problem strukture, ona otežava ovim mladim igračima da pronađu mesto za sebe", rekao je Poketino.

Aktuelnu situaciju u kojoj se našao talentovani vezista, prema navodima španskog radija Kadena Sera, mogao bi da iskoristi njegov bivši klub Barselona. Isti izvor tvrdi da je katalonski klub u pregovorima sa Simonsom još od aprila, kada je novopečeni predsednik Barselone Đoan Laporta sastančio sa Minom Rajolom, koji je odlučan da svog klijenta vrati na Kamp Nou.

Tada do dogovora nije došlo, ali su pregovori nastavljeni i u njih je, prema informacijama istog medija, uključen i novi trener Barselone Ćavi. I mada mu pored silnih problema u prvom timu mladi imenjak nije prioritet, legendarni vezista dao je zeleno svetlo za Simonsov povratak, te će katalonski klub nastaviti sa pregovorima kako bi Pari Sen Žermenu vratio istom merom.

Za gotovo dve i po godine na Parku prinčeva Simons je za prvi tim odigrao samo dve utakmice u kojima je ukupno sakupio 13 minuta.



tagovi

Ćavi Simons

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara