Majk Menjan (AFP)
Majk Menjan (AFP)

Kako je Menjan uvredio Ibru i istovremeno kupio njegovo poštovanje

Vreme čitanja: 2min | pet. 29.10.21. | 11:23

Aktuelni golman Milana kao tinejdžer u Pari Sen Žermenu nije dao na sebe i nije ostao dužan Zlatanu Ibrahimoviću

Svojevremeno nije uspeo u Pari Sen Žeremenu, ali partijama u Lilu, naročito prošle sezone, odnosno nastupima u Milanu u aktuelnoj, Majk Menjan je evropskoj javnosti pokazao da je golman ozbiljnog kvaliteta. Đanluiđi Donaruma kao jedan od najboljih golmana današnjice je letos napustio Rosonere, a Francuz učinio da se njegov odlazak ne oseti.

Jedan od preduslova za vrhunske golmane je čvrst karakter, spremnost da se iz petnih žila izdere na svoje defanzivce kada ga ostave na vetrometini, a da ne zna za reč strah Menjan je pokazao pre nekih sedam, osam godina na jednom treningu Pari Sen Žermena. Akteri anegdote, on kao tinejdžer i Zlatan Ibrahimović.

Izabrane vesti

Ibra je šutevima obasipao gol koji je branio Menjan i u svom stilu vređao i provocirao golmana. Mnogi klinci bi otćutali, jer ne želite da vas Zlatan uzme na zub. Ne i Menjan. Na Ibrine uvrede odgovorio je istom merom. Prvo mu je skinuo sijaset šuteva, a potom odgovorio sa "s..nje od napadača". Mоžda u datom trenutku nije o tome razmišljao, ali tim potezom kupio je Ibrino poštovanje.

"Isprva me je ignorisao, ali onda mi je u svlačionici rekao da ceni moj karakter", rekao je Menjan za Frans fudbal i nastavio: "Tada sam shvatio da ga ne volim samo kao fudbalera, već i kao osobu. On je neko ko vam kaže u lice ono što misli."

Imao je Menjan i jednu interesantnu epizodu sa Adrijenom Rabioom. Usmena prepirka, pretvorila se u fizički obračun, a sadašnji vezista Juventusa prisetio se te situacije.

"Morali su da nas razdvoje, moja šala nije naišla na razumevanje. Od tog dana, dobro smo se slagali."

Međutim, Menjan u Parizu nikada nije dobio priliku za ozbiljan fudbal, te 2015. godine prodat je Lilu za samo 1.000.000. Sića za golmana u kakvog je izrastao. Lansirao ga je Marselo Bijelsa, a punu afirmaciju stekao je kod Kristofa Galtijea osvajanjem šampionske titule. Branio je svaki meč prošle sezone i sačuvao mežu čak 21 put u 38 utakmica i primio samo 23 gola. Pritom je reč o specijalisti za penale - u Lilu je skinuo 10 od 25, a već ima jedan odbranjen u Milanu i to Mohamedu Salahu protiv Liverpula.

Zato u Milanu s nestrpljenjem čekaju njegov povratak, koji je predviđen za kraj godine. Podsetimo, sredinom meseca prognoze su bile da će odsustvovati deset nedelja.


tagovi

Majk MenjanZlatan Ibrahimović

Obaveštavaj me

PSŽ
Milan

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara