Matijas Fernandez i Umberto Suazo (©AFP)
Matijas Fernandez i Umberto Suazo (©AFP)

Kako je nastao tandem koji je zadivio Južnu Ameriku: Matijas Fernandez i Umberto Suazo plešu posle 15 godina

Vreme čitanja: 4min | uto. 30.03.21. | 22:45

Deportes La Serena sa dvojicom zvučnih imena gostuje Audaks Italijanu u okviru poslednjeg meča 1. kola prvenstva Čilea

Audaks Italijano i Deportes La Serena debitovaće noćas u novoj sezoni prvenstva Čilea na stadionu El Tenijente de Rankagua, u meču koji će zatvoriti prvo kolo šampionata (01.00). Na sastanku koji obećava, tim iz La Floride, predgrađa Santjaga, neće moći da bude domaćin u svom kompleksu, jer se on koristi kao centar za vakcinaciju protiv Covid-19.

U svakom slučaju, tim koji vodi Pablo Sančez nastojaće da započne kampanju pobedom protiv protivnika koji želi da produži svoju sjajnu drugu polovinu prošle sezone. Oba sastava minule godine su bila u donjem delu tabele, i razdvojila su ih samo dva boda.

Izabrane vesti

01.00: (2,50) Audaks Italijano (3,15) La Serena (2,75)

S obzirom na prelazni rok, deluje da su gosti ove sezone rešili da ne pate, da im glavna preokupacija ne bude bitka za opstanak, pa će pokušati od starta da krene u žetvu bodova. To je sasvim realna opcija jer Granate u timu imaju dva velika imena. Jedna od najzvučnijih u ligi. Dres La Serene nose Umberto Suazo i Matijas Fernandez. Prvi nije ostavio zapažen utisak u Evropi. Igrao je pola godine u Saragosi, ali ona nije imala dovoljno novca da ga otkupi od Montereja. Međutim, pitajte svakog navijača meksičkog kluba ko je mašina za davanje golova i nema dileme da će vam reći - Čupete. Drugi je, pak, na Starom kontinentu proveo 11 godina, noseći dresove Viljareala, Sportinga iz Lisabona, Fjorentine i Milana.

Da je ova najava utakmice između Audaks Italijana i Deportes La Serene priča, trebalo bi da počne sa - I bili su srećni do kraja života. Jer, storija o Suazu i Fernandezu u La Sereni slična je onim u kojima protagonisti - pošto su pretrpeli zlo - uspevaju da ostvare svoje snove i dostignu sreću.

Naravno, pre nego što su postali deo kolektiva okrenutog prema moru, i počeli da uživaju u popodnevima sa porodicama na rajskim plažama grada papaje, valja znati da su nekadašnji reprezentativci Čilea dobri prijatelji. Upoznali su se u mitskoj sezoni Kolo Kola 2006. godine, kada je velikan iz Santjaga osvojio nacionalnu Aperturu i Klausuru i došao do finala Kopa Sudamerikane. Tamo je prejaka bila Pačuka, ali navalni tandem je blistao.

"Fantastično su se dopunjavali. A kada na terenu ide sve kako treba, izvan njega je lakše stvoriti prijateljstvo i to su Matijas i Umberto učinili", prisetio se Mario Kaseres, koji je delio svlačionicu sa dvojicom asova.

Mati i Čupete tokom plodonosne 2006. u dresu Kolo Kola (©AFP)Mati i Čupete tokom plodonosne 2006. u dresu Kolo Kola (©AFP)

Ključne tačke za prijateljstvo - njihov stav na terenu i humor.

"U Kolo Kolu su formirali tandem koji je funkcionisao toliko dobro, da su kasnije nosili nacionalni tim. Ujedno, Fernandez se transformisao u najboljeg igrača Južne Amerike te 2006. godine, a Suazo u najefikasnijeg na planeti", rekao je Kaseres.

Takođe je poznato da su Fernandezu neophodne dobra atmosfera i šala, kako bi podigao nivo. To mu se dogodilo u poslednjem periodu u Kolo Kolu prošle sezone, kada je stigao još jedan veteran i čilenska legenda Horhe Valdivija, i njegova sreća ga je "zarazila". Naposletku, pošto je uspeo da pomogne Los Albosima da opstanu u najvišem rangu, Matijas Fernandez, koji u maju slavi 35. rođendan, potpisao je za La Serenu.

Pogađate, neko ga je nagovarao. Iz dana u dan. Bio je to njegov prijatelj, popularni Čupete iliti Lolihop, gol-mašina, koja, isto u maju, puni 40.

"Čupete je savršeno znao kako Mati igra, i savršeno je čitao njegove pokrete, zato ga je uvek ostavljao samog pred golom. Iz tog razloga, kada se Fernandez rastao sa Kolo Kolom, Suazo se nije ustručavao da ga zove svaki dan kako bi prihvatio ponudu La Serene", rekao je Felipe Flores, još jedan nekadašnji saigrač bivših reprezentativaca Čilea.

Naposletku tako i bi. Fernandez je prihvatio predlog da ponovo, iz nedelje u nedlju, igra sa svojim prijateljem, posle 15 godina.

"Srećan što sam sa Umbertom. Sa njim mi je uvek išlo dobro i dugo smo igrali zajedno u reprezentaciji. Nadam se da ovo neće biti izuzetak i insistiram na tome da sam srećan što igram u timu sa najboljim strelcem sveta", istakao je Matijas Fernandez.

I bili su srećni zauvek...

ČILE 1 – 1. KOLO

Subota

Kuriko Unido – Melipilja 2:0 (2:0)

/Viljagran 6, Sančez 10/

Everton – O’Higins 1:1 (1:0)

/Kampos 31 - Goti 61pen/

Kolo Kolo - Union Kalera 0:0

Nedelja

Union Espanjola - Santjago Vonderers 3:1 (1:1)

/Palasios 22, 90+2, Gomez 51 - Gama Olivera 31/

Palestino - Antofagasta 2:4 (0:3)

/Bartičoto 54, Sančez 66 - Soza 1, Figueroa 17, Belo 33pen, Uribe 90+3/

Huačipato - Kobresal 0:0

Ponedeljak

Nublense - Universidad Katolika 0:1 (0:1)

/Fontanini 27ag/

Sreda

01.00: (2,50) Audaks Italijano (3,15) La Serena (2,75)

***kvote su podložne promenama



tagovi

La SerenaAudaks ItalijanoČile 1Matijas FernandezUmberto Suazo

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara