Doni van de Bek (©Reuters)
Doni van de Bek (©Reuters)

Kako je propao Van de Bek: Trenira 10 sati dnevno i ništa, Pogba zakasni na pripreme, izvini se i igra

Vreme čitanja: 2min | pet. 30.09.22. | 10:30

Menadžer nezadovoljan zbog dvostrukih aršina Mančester junajteda

Ne tako davno bio je jedan od najtraženijih fudbalera planete, danas je slika o Polu Pogbi toliko izmenjena da bi ga verovatno dobar deo klubova izbegavao uprkos očiglednim kvalitetima. Nakon što ga je rođeni brat u Francuskoj optužio da je unajmio vešticu da baca vradžbine na Kilijana Mbapea (?!), u Holandiji je o njegovom ponašanju – ne na lep način – govorio i menadžer Donija van de Beka.

Doduše, Gvido Albers je prvenstveno kritikovao upravu Mančester junajteda zbog toga što je imala dvostruke aršine. Što i nije tako redak slučaj u svetu sporta. Povlašćenih uvek ima, zato što se veruje da imaju i nešto što drugi nemaju. Problem je međutim kad počne da utiče i na ostale. A prema Albersovim rečima baš je zbog Junajtedovog tretmana Pogbe njegov klijent najblaže rečeno stagnirao na Old Trafordu.

Izabrane vesti

Podsetimo, Van de Bek je u Mančester stigao na leto 2020. kada je Ajaksu isplaćeno 40.000.000 evra na ime obeštećenja. Jeste u prvoj sezoni odigrao 36 utakmica, ali uglavnom kao rezervista. U Premijer ligi tako skromnih 511 minuta. Sledeće jeseni još manje vremena na terenu i zatim pozajmica u Everton u kome je bio standardan do povrede butnog mišića. Ali tek danas Albers otkriva šta je kod Holanđanina prelomilo da donese odluku da ode.

Video sam razočaranje zbog načina na koji je tretiran u Mančester junajtedu... Morao je da se takmiči sa Polom Pogbom koji zakasni na trening kamp, kaže ’izvinite’ i svejedno igra. Na mestu momka koji je osam nedelja trenirao po 10 sati dnevno da bi pokazao da je dovoljno dobar“, frustrirano će Albers u intervjuu za holandski VI.

Istina, to što je više trenirao ne znači da je bolji fudbaler, ali Albers naravno govori u prilogu 25-godišnjeg Donija.

Potcenio sam koliko će to što ne igra uticati na njega psihički. Trebalo je da shvatim ranije, da vidim kako mogu da mu pomognem… U Holandiji su ga cenili, igrao je dobro i bio popularan kod navijača. U Mančester junajtedu nije igrao uopšte. Odnos sa klubom se vrlo brzo ohladio”.

Ove sezone Doni van de Bek je za Junajted odigrao 19 minuta. 



tagovi

Doni van de BekPol Pogba

Obaveštavaj me

Man. Junajted

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara