© AFP
© AFP

Kako može živi žid, a ne može radovanje posle gola?

Vreme čitanja: 1min | ned. 17.05.20. | 12:28

Pitanje za razmišljanje

Nema lepšeg osećaja u fudbalu nego kad lopta takne mrežu. Sav trud dolazi na naplatu u tom magičnom trenutku kad bubamara završi iza leđa golmana i u redovnim okolnostima to je povod da fudbaleri pohitaju jedni drugima u zagrljaj.

No, kako je virus korona promenio živote ljudi, samim tim i sport, preporuke stručnjaka podrazumevaju držanje takozvane socijalne distance, pa je slavlje posle pogodaka zabranjeno. Nema prilažanja, nema intimnosti, nema konekcije, nego se fudbaleri raduju na daljinu.

Izabrane vesti

Biće tako još neko vreme, bar dok pandemija ne utihne, a lekari i odgovorna lica kažu da može sve da bude kao pre, međutim, ni igračima nije do kraja jasno zašto ne mogu da slave golove, kad ionako tokom utakmice jedni druge dodiruju, s obzirom da je u pitanju izrazito kontaktni sport.

„Gledajući povratak fudbala, zapitao sam se da li postoji određeni razlog zašto nisu dozvoljeni zagrljaji posle golova. Za vreme utakmice smo u neprestanom kontaktu sa drugim igračima. Odbrambeni fudbaeri „vise“ nad napadačima prilikom kornera, jedni pored drugih stoje u živom zidu, a ne smeju da slave zajedno“, oglasio se Radamel Falkao, napadač Galatasaraja, posle subotnjih mečeva Bundeslige.

Fudbaleri Borusija iz Dortmnda su, primera radi, poštovali socijalnu distancu i svako se radovao za svoj groš kanonadi protiv Šaleka, dok je potpuno drugačija situacija viđena u Zinhajmu, gde je jedan od Hertinih pogodaka protiv Hofenhajma Dedrik Bojata proslavio ljubeći srpskog internacionalonca Marka Grujića.

(FOTO: APF)


tagovi

BundesligaRadamel Falkao

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara