Aleksandar Mitrović (©Starsport)
Aleksandar Mitrović (©Starsport)

Kako se kalio Mitar: Rašovićevo “razbacivanje“ novcem i teške reči, pa izvinjenje direktora omladinske škole – duplo je bolji igrač od Eduarda

Vreme čitanja: 2min | pon. 29.03.21. | 08:47

Aleksandar Mitrović nije bio predodređen za velika dela, ali je uspeo da se izdigne iznad onih kojima se predviđala mnogo bogatija karijera

Talenat je preduslov, ali sam po sebi ne znači mnogo. Bez rada ne ide. A onda treba imati i malo sreće. Dočekati tu šansu i ugrabiti je. Aleksandar Mitrović ju je dobio kod Vuka Rašovića. I sam je “milion“ puta pričao o tome. Sportski žurnal se pak potrudio da objasni kako je sve izgledalo iz ugla nekadašnjeg trenera Partizana. Za ovu priču bitnije – nekadašnjeg trenera Teleoptika. Jer baš tamo je Mitrović počeo seniorsku karijeru.

Rašović je tu imao vrlo važnu ulogu. Mada tvrdi da je Mitrović sve sam uradio. Ali priliku je dobio kod Rašovića. On je znao da mu klub neće dovoditi pojačanja za Teleoptik. Tražio je napadača u kadetima. Dobio Mitrovića. Čuvena generacija '94 u kojoj su odskakali pre svih Lazar Marković i Nikola Ninković.

Izabrane vesti

Mitrović je bio nekako neprimetan...

Retko tvrdoglav igrač, u najpozitivnijem smislu. Težak, ali snažan karakter. Bilo je dana kad s njim nije bilo lako raditi, međutim, nikad nije odustajao. Mnogo je radio i zaslužio je sve što je uradio u karijeri“, premotava Rašović film u zanimljivom podsećanju Sportskog žurnala.

(10,0) Azerbejdžan (4,70) Srbija (1,35)

Mitrović je dakle došao na trening, pa onda i drugi, ostao je celu nedelju. Nije tu bilo ničeg posebnog, osim Rašovićeve procene da ima tu materijala za dobrog igrača. Nisu svi bili saglasni. Tadašnji direktor Partizanove omladinske škole Nedeljko Kostić je prema Žurnalovim informacijama bio protiv potpisivanja stipendijskog ugovora sa Mitrovićem i čak je Rašovića kritikovao zbog “razbacivanja“ novca. Žurnal dalje piše i da je pretio da će pocepati trenersku diplomu “ako Mitrović postane igrač“.

Tačno je da se Kostić nije složio, ali nije poništio stipendiju. I ja sam bio mlad trener, nije mi bilo svejedno pred takvim autoritetom, ali sam zamolio da nam da malo vremena. Prihvatio je, uz mnogo teških reči“, priseća se Rašović.

Iz današnje perspektive je uostalom lako reći. Tada nije bilo baš tako očigledno od čega je Mitrović sazdan. Ali vrlo brzo su svi shvatili da je Rašović bio u pravu.

Kostić je uradio tada nešto što je veoma retko, ne samo u fudbalu. Rekao je da mi se izvinjava zbog kritike da Mitroviću potpišem stipendiju i dodao da je ’duplo bolji igrač od Eduarda’. Srećan sam bio kad su ga prebacili u prvi tim Partizana“, završava Rašović priču za Sportski žurnal.

Mladi neka je pročitaju. Vredi. Jer govori o talentu. I još više radu.



tagovi

Aleksandar MitrovićVuk Rašovićfudbalska reprezentacija SrbijeFSS

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara