Kako su Englezi isprovocirali Kurtou: Bolji su i Ramsdejl, Žoze Sa, Jasin Bunu...

Vreme čitanja: 2min | pon. 30.05.22. | 10:40

Istina, ispravili su se posle finala Lige šampiona

Liverpul može da kaže da je „moralni pobednik“, jer je imao više šansi, ali džaba sve kad je Tibo Kurtoa poskidao sve udarce Mohameda Salaha i drugova i pehar Lige šampiona doneo madridskom Realu. A posle svega priznao je i da su ga isprovocirali engleski novinari listom najboljih golmana na svetu na kojoj Kurtoa nije bio ni u prvih 10.

Izabrane vesti

Jedan engleski časopis me nije stavio u 10 najboljih na svetu u martu. Ne moram da budem prvi, ima mnogo sjajnih golmana: Alison, Mendi, Oblak, Ederson... Ali ni u najboljih 10? To je nepoštovanje. Možda je to zbog načina na koji sam napustio Čelsi, ali osetio sam da me ne cene“, rekao je Kurtoa odmah posle finala.

Nije konkretno otkrio na koga misli, ali vrlo brzo su svi shvatili da je govorio o magazinu FourFourTwo, koji je u martu birao 10 najboljih golmana na planeti i zaista čudno birao. Nijedna lista ne bi naravno zadovoljila sve, ali Englezi zaista umeju da preteraju forsirajući svoje.

Tako je zvanje najboljeg na svetu dobio Čelsijev Eduard Mendi, dok su iza njega David De Hea (Mančester junajted), Manuel Nojer (Bajern), Ederson (Mančester Siti) i Alison (Liverpul). I mada su ovo sve sjajni golmani, činjenica je da je Kurtoa morao da bude tu negde, a ne da ispred njega mesta zauzmu i Aron Ramsdejl (Arsenal), Žoze Sa (Vulverhempton), Unaj Simon (Atletik Bilbao), Jasin Bunu (Sevilja) i Jan Oblak (Atletiko Madrid).

Ispade da Kurtoa nije u top tri ni u Španiji.

Istina, FourFourTwo se pošteno ispravio i posle finala napravio novu listu na kojoj je Kurtoa na prvom mestu, a iza njega su Mendi, pa Majk Menjan (Milan), Kevin Trap (Ajntraht Frankfurt), Ederson, Bunu, Nojer, Samir Handanović (Inter) i De Hea.

I opet, nijedna lista neće zadovoljiti svakoga...


tagovi

Tibo Kurtoa

Obaveštavaj me

Real Madrid

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara