Šakota: Letos je postavljen nerealan cilj, od mog dolaska niko ni ne priča o TOP 8

Vreme čitanja: 4min | pet. 06.03.20. | 21:59

“U analizu sezone da se uključi i Svetska zdravstvena organizacija, ne postoji tim koji ove sezone ne priča o izgubljenim utakmicama i žali zbog nekih od njih”, kaže šef struke Crvene zvezde

Ono što nisu mogli Fenerbahče, Himki, Olimpijakos, Efes i Valensija, večeras je napravila Crvena zvezda! Crveno-beli su jedanaestim trijumfom u sezoni prekinuli Makabijev niz od pet evropskih recki, odnosno osam pobeda u svim takmičenjima i tako održali teoretsku šansu za plasman u četvrtfinale živom...

Zvezda je odigrala jednu od najboljih utakmica u sezoni i pokazala da će do kraja ligaškog dela, urpkos tome što će odigrati samo još dve utakmice kod kuće, biti tvrd orah za sve takmace.
"Čestitam mojim igračima, zaslužili smo pobedu. Kontrolisali smo utakmicu gotovo 40 minuta, izuzev nekoliko završnih trenutaka kada je susret već bio rešen. Veoma sam zadovoljan izdanjem", priznao je Dragan Šakota i nastavio: 
"Kakva je liga, a Evroliga je najjača ikada, jako je teško da imate ovakve utakmice gde možeš da kažeš da si sve vreme dominirao. Mi smo ih imali dve ove sezone – protiv Bajerna i večeras protiv Makabija. Jeste bilo duplo kolo, nikada ne znate ko u kakvom energetskom momentu dolazi, neke ekipe su dupli program koristile da naprave dobar rezultat, a mi smo napravili lepu pobedu nakon meča u Istanbulu. Imali smo dobru energetsku reakciju, kontrolisali igru i odneli zasluženu pobedu".

Izabrane vesti

Kalin Lukas je, čini se, počeo da diže ritam posle duže pauze. Skupio je dva poena i četiri asistencije, ali je daleko od idealne forme. Koliko je zadovoljan Šakota?
"Sve što nam da do kraja sezone, bićemo zadovoljni. Dugo nije bio u ritmu, što je nezgodno. Mi smo cele sezone u jakom ritmu, morali smo da napravimo određeni balans. Lukas je odigrao na zadovoljavajućem nivou, neke asistencije su nažalost promakle, ali mi smo zadovoljni".

Šefa stručnog štaba verovatno neće biti u avionu za Madrid naredne sedmice, jer ga čeka manja hirurška intervencija zbog upale spoljnih vena noge...
"Morao sam da sačekam period od 14 dana, sada me čeka hirurška intervencija iz koje sam slobodan istog dana. Mislim da neće oporavak trajati dugo".  

Posle večerašnjeg trijumfa nad Makabijem ostaje pitanje - da li i koliko ostaje žal za nekim porazima prethodnih nedelja, kada je Zvezda upisala osam poraza u devet kola?
"Ne postoji tim koji ove sezone ne priča o izgubljenim utakmicama i žali zbog nekih od njih. Da ne idemo na druge primere, ali evo Fener je izgubio večeras, Real se mučio, svi mogu za nečim da žale. Imali smo težak period kada smo praktično imali najlakši program. Da smo dodali tu još jednu ili dve pobede, opet bi bilo teško. Letos je možda postavljen cilj koji nije bio realan, a kada sam došao niko nije ni pričao o prolasku u TOP 8, jer smo bili u teškoj situaciji. Svaka pobeda u Evroligi je deo lepe istorije i treba da se pamti. A kada bismo imali šansu za prolaz dalje...", zastao je Šakota, pa dodao:
"Vidite da nema utakmice da se neko ne povredi. Marko se povredio kada je ušao u odličan ritam, Dženkins se još nije oporavio. To su sve neke stvari koje su nas udaljile od TOP 8... Povrede Kuridže i Davidovca došle su u nezgodnom momentu. Kada se završi liga i podvuče crte - rezultat je jedino merilo. Ne bežimo od toga da smo padali i da smo ustajali, ali tako je svima. Ova sezona će biti duboko analizirana, mislim da u analizu mora da uđe i Svetska zdravstvena organizacija jer ovakav ritam nije dobar za ovu decu".

A, šta je sa Stratosom Perperogluom? Ponovo je igrao u limitiranoj minutaži, kada će biti spreman za najveće izazove?
"On jeste važan, ali on je dva meseca samo ove sezone bio van terena, pa još dva pred kraj sezone. On fizički na 100 odsto i nemoguće je da bude na maksimumu, treba uzeti u obzir da je i u određenim godinama. Treba da iskoristimo neku svežinu u plej-ofu".

Mnogo se govori o tome da kapiten Branko Lazić nije pravi u poslednje vreme?
"Mogu da pričam o njemu samo od trenutka kada sam došao, mnogi mi pričaju da on nije igrao u pravom ritmu dugo. Žao mi je što nemamo situacije da ga koristimo malo više u napadu, jer svojim zalaganjem i energijom to zaslužuje. Ono što on nama daje je nezamenjivo i voleo bih da imam više takvih igrača".

Šakota je za kraj pohvalio atmosferu u dvorani, iako je i sam svestan da je poseta opala...
"Možda i ova priča oko korona virusa verovatno dosta utiču na potezu, malo i naše igre... Navijaču su podržavali ekipu uvek, mi ne možemo da kažemo da je nemamo, jer je zaista ima. Nikom nije svejedno kada dođe do nekog nesporazuma ili zvižduka. Zvezdini navijači su poznati svuda u svetu i znamo kakvu atmosferu prave. Ovo večeras nije bilo u pogledu broja baš najbolje. Bilo je 7.400 ljudi, ali su bili raštrkani po celoj dvorani. Nije to atmosfera kao iz onih najjačih utakmica u Pioniru. Ali, verujem da će s boljim rezultatima situacija biti bolja".

Foto: Star Sport


Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara