Kalčomerkato: Sadiku ugovor na četiri godine, plata 500.000 evra

Vreme čitanja: 2min | pon. 20.01.20. | 22:22

Konačan dogovor krajem januara

Poslovni put u Italiju je, po svemu sudeći, urodio plodom. Prošlonedeljni boravak Miloša Vazure i Ivice Ilijeva na Čizmi trebalo bi da osigura trajni ostanak Umara Sadika u Partizanu. Generalni direktor i bivši sportski direktor kluba iz Humske 1 uspeli su da se dogovore sa čelnicima Rome o trajnom vezivanju Nigerijca za crno-belu stranu Topčiderskog brda.

O tome izveštava i Kalčomerkato, otkrivajući detalje koji dosad nisu obelodanjeni. Prema tom izvoru, dogovor Partizana i Rome biće prenet na papir krajem januara ili početkom februara. Navodi se da je za Sadika spreman ugovor na četiri godine, što znači da bi u Beogradu ostao sve do juna 2024. Povrh svega, Kalčomerkato uverava da će Sadik na godišnjem nivou zarađivati 500.000 evra.

Izabrane vesti

Podsetimo, Partizan je prošlog leta prosledio Vučici 100.000 evra kako bi na zajam do kraja sezone dobio 22-godišnejg napadača. Kako je Sadik u međuvremenu opravdao očekivanja stručnog štaba, u taboru osvajača kupa Srbije rešili su da otkupe njegov ugovor. Posle sastanka u Italiji dogovorena je cena od 1.750.000 evra (tri rate u naredne tri godine), uz obavezu da se na Olimpiko prosledi deset odsto od sledećeg transfera.

Kako je Sadik, uz mladog Filipa Stevanovića, trenutno najvredniji fudbaler Partizana na tržištu, za njega stižu ponude kako iz arapskog sveta, kao i iz svih delova Evrope. Zasad, najdalje je otišao Napoli sa čak 12.000.000 evra, ali da bi se transfer realizovao moraju pristanak da daju i crno-beli i Roma.

(FOTO: MN Press)


Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara