Deulofeu i Kaljehon (©AFP)
Deulofeu i Kaljehon (©AFP)

Kaljehon sleteo u Firencu, Deulofeu produžio kod "svojih"

Vreme čitanja: 2min | pon. 05.10.20. | 16:05

Španac iz Votforda stigao u "bratski" Udineze

Od trenutka kada je Votford ispao iz Premijer lige, ostanak na Krejven Kotidžu nije bio opcija za Đerara Deulofeua. Bilo je ponuda iz domovine, najkonkretnija je na Pirinejima bila Sevilja, ali je brzonogom Špancu ipak bila suđena Serija A. Nudio se Deulofeu prvo Milanu, Napoli ga je video kao zamenu za Hozea Kaljehona, Fjorentina je planirala da upravo njegovim dovođenjem zakrpi rupu nastalu odlaskom Federika Kjeze u Juventus. Na kraju, mnogo manje atraktivna sredina – Udineze.

Međutim, daleko od toga da ovaj posao nema smisla i da nije mogao da se nasluti. I jedan i drugi klub su u vlasništvu familije Poco, a ovakvi transferi između Votforda i Udinezea odavno su postali uobičajeni. Tek da Deulofeu sa Ostrva ne putuje sam do Udina, društvo će mu praviti Ignasio Puseto, koji je pre samo devet meseci, u januaru, stigao u Votford.

Izabrane vesti

Uostalom, Roberto Pereira već se pre nekoliko dana preselio na Friuli upravo iz londonskog tima, dok su Stipe Perica i Fransisko Sijeralta krenuli u suprotnom smeru. O detaljima pomenutih transfera, kao ni Deulofeuovog, ne zna se ništa. Čak ćete i na portalu sprecijalizovanom za poslove na fudbalskoj pijaci, Transfermarkt-u, pored njihovih imena naleteti na znak pitanja.

Na kraju, Fjorentina je zamenu za Kjezu pronašla u gore pomenutom Kaljehonu. Dugogodišnji član Napolija bio je jedan od najatraktivnijih fudbalera na tržištu, s obzirom da mu je krajem prethodne sezone istekao ugovor sa klubom sa juga Italije. U Firencu je sleteo pre svega nekoliko minuta i u toku dana će potpisati ugovor koji će ga za Artemio Franki vezati na dve godine. 


tagovi

FjorentinaĐerar DeulofeuHoze KaljehonUdineze

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara