Kalum Vilson podrška Kejnu i Votkinsu, ali Englezi se pitaju zašto Rašford pre Sterlinga

Vreme čitanja: 2min | čet. 09.11.23. | 15:31

Izbor selektora Sautgejta za završetak kvalifikacija za EP

Hari Kejn je kapiten i redovni strelac, Oli Votkins ove sezone blista u Premijer ligi, na papiru Engleska ima dosta kvaliteta u navali, ali je jasno da ne mogu svi (istovremeno) na teren, pa je selektor Geret Sautgejt rešio da na kraju kvalifikacionog puta pred odlazak u Nemačku šansu ukaže Kalumu Vilsonu, za mečeve sa Maltom i Makedonijom.

I kako to obično na Ostrvu biva, rasplamsao polemike. Niko ne može da prigovori izboru špica Njukasla, jer je Vilson već postigao sedam golova u ovom prvenstvu (mada je pitanje hoće li se odazvati pozivu, jer je zamenjen posle prvog poluvremena meča u Dortmundu, usled povrede prepona), ali zato je u Engleskoj otvorena debata da li je Rahim Sterling zaslužio poziv pre Markusa Rašforda.

Izabrane vesti

Sautgejt se opredelio sa asa Mančester junajteda, iako Rašford poput cele ekipe igra očajno i dao je samo jedan gol u ciklusu, dok je Sterling opet preskočen, čak i u situaciji kad je na klupskom nivou produktivniji (četiri pogotka, dve asistencije).

Selektor to obašnjava stavom da se Sterlinguvrata i dalje otvorena“, kao i da je „zadovoljan Rašfordom, jer uživa u fudbalu kad je u državnom timu“. A što se tiče Vilsona:

„Ovo je takmičenje za mesto špica i trentno vidimo Vilsona i Votkinsa ispred Edija Enketije, iako mladi špic Arsenala dobro nareduje“.

Što se tiče poređenja sa oktobarskim spiskom, osim Enketije, na njemju nema ni Džona Stounsa, sveže povređenog na utakmici sa Jang Bojsom, ali Sautgejt nije zvao zamenu, pošto je valjda jedini čovek na svetu koji smatra da Hari Meghvajer igra dobro.

TIM ENGLESKE

Golmani: Sem Džonston (Kristal Palas), Džordan Pikford (Everton), Aron Remzdejl (Arsenal);

Odbrana: Livaj Kolvil (Čelsi), Luis Dank (Brajton), Mark Guehi (Kristal Palas), Hari Megvajer (Mančester junajted), Fikajo Tomori (Milan), Kiran Tripije (Njukasl), Kajl Voker (Mančester Siti);

Vezni red: Trent Aleksander Arnold (Liverpul), Džud Belingem (Real Madrid), Konor Galager (Čelsi), Džordan Henderson (Al Etifak), Kalvin Filips (Mančester Siti), Deklan Rajs (Arsenal);

Napadači: Džerod Boven (Vest Hem), Fil Foden (Mančester Siti), Džek Griliš (Mančester Siti), Hari Kejn (Bajern Minhen), Džejms Medison (Totenhem), , Markus Rašford (Mančester junajted), Bukaja Saka (Arsenal), Oli Votkins (Aston Vila), Kalum Vilson (Njukals).



tagovi

Garet Sautgejtreprezentacija Engleskekvalifikacije za EPKvalifikacije za Euro 2024Kalum VilsonMarkus RašfordRahim Sterling

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara