Foto: (Reuters)
Foto: (Reuters)

Kalvert-Luin i Rišarlison će sanjati Guaitu (VIDEO)

Vreme čitanja: 3min | pon. 05.04.21. | 21:07

Master rad španskog golmana udaljio Everton od Lige šampiona

Delovalo je da je engleska srednja klasa ozbiljno zasukala rukave i da je spremna na bespoštednu borbu za Ligu šampiona sa članovima velike šestorke. Everton je protiv Kristal Palasa koračao ka pobedi koja bi mu donela bodovno izjednačenje sa Liverpulom i Totenhemom (uz utakmicu manje). Međutim, Visente Guaita je spektakularnim odbranama dovodio do ludila Dominika Kalvert-Luina i Rišarlisona, tako da bi večeras, a i u narednom periodu mogao bi da im se javi u toku noći kao duh paralize sna. Čuvao je ekipu i kada je bilo 0:0 i kada je Everton vodio i tako omogućio svom timu da se ipak domogne boda - 1:1.

I po ko zna koji put nepisano fudbalsko pravilo se obistinilo. Kad promašujete, često i iz izglednih situacija, kosmička pravda dolazi to da naplati. Koliko su puta danas mogli da zablistaju Kalvert-Luin i Rišarlison, u njima se komotno može tražiti krivac za neuspeh. Jer njihov zadatak je da postižu golove, a danas ga nisu ispunili.

Izabrane vesti

Iskusni čuvar mreže Palasa skinuo je Karamelama nekoliko zicera, na kraju ukupno šest ozbiljnih prilika. Da nekadašnji golman Valensije i Hetafea nije bio vanserijski inspirisan domaćin bi već do odlaska na odmor spakovao tri boda u džep. Ovako je Guaita dolivao malo ulja na vatru, a nada je tinjala.

Udarac Hamesa Rodrigeza iz 56. minuta jedini je bio nedobranjiv za 34-godišnjaka. Luka Dinj je sa mnogo osećaja odigrao dupli pas sa Rišarlisonom, Kalvert-Luin na drugoj stativi nije stigao da ćušne loptu u gol, ali ju je pokupio Šejmus Kolman. Irac je razmislio taman toliko da pronađe idealno rešenje, bez da mu protivnički defanzivci pokvare planove. Kolumbijac je zategao iz prve, a utisak je da nije moglo preciznije. Pogodio je praktično jedino mesto gde je lopta mogla da prođe.

Mirisalo je na slavlje Karamela, tukao je Rišarlison žabicom i da nije bilo panterske parade Guaite, eto Evertonu 2:0 i overa pobede. Umesto toga katapultirao je veru u povratak kod saigrača u nebesa, a Pontije Pilat bili je Miši Bačuaji. Loptu dobijenu od Šlupa poslao je u dalji ugao za 1:1. Ali ponovo je Guaita bio prinuđen da brani master tezu i učinio je to sa najvišom oscenom. Još jednom je Rišarlison naišao na zid.

Na kraju, bod mnogo manje znači Palasu, nego što bi pobeda koristila Evertonu. Ali i ovo je za nauk. U borbi za Ligu šampiona i jedan promašen zicer je mnogo, a kamoli četiri, pet...

PREMIJER LIGA - 30. KOLO

Subota

Čelsi - Vest Bromvič 2:5 (1:2)

/Pulišić 27, Maunt 71 - Pereira 45+2, 45+4, Robinson 63, 90+1, Dinj 68/

Lids - Šefild Junajted 2:1 (1:1)

/Herison 12, Jagjelka 49pen - Osborn 45+2/

Lester – Mančester siti 0:2 (0:0)

/Mendi 58, Žezus 74/

Arsenal – Liverpul 0:3 (0:0)

/Žota 64, 82, Salah 68/

Nedelja

Sautempton – Barnli 3:2 (2:2)

/Armstrong 31, Ings 42, Redmond 66 – Vud 12p, Vidra 28/

Njukasl - Totenhem 2:2 (1:2)

/Žoelingon 28, Vilok 86 - Kejn 30, 34/

Aston Vila - Fulam 3:1 (0:0)

/Trezege 78, 81, Votkins 87 - Mitrović 61/

Mančester junajted – Brajton 2:1 (0:1)

/Rašford 62, Grinvud 83 – Velbek 13/

Ponedeljak

Everton - Kristal Palas 1:1 (0:0)

/Rodrigez 56 - Bačuaji 84/

Vulverhempton - Vest Hem (u toku)



tagovi

EvertonKristal PalasHames Rodrigez

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara