Eduardo Kamavinga
Eduardo Kamavinga

Kamavinga na predstavljanju: Nisam došao u Real zbog novca, već da ispunim san svakog klinca

Vreme čitanja: 3min | sre. 08.09.21. | 15:49

"Moja porodica i ja smo zajedno doneli odluku da je vreme da gledamo u budućnost i okrenemo se transferu u Real. Doduše, sam momenat kada sam doneo odluku bio je jako težak", kaže novi vezista Blankosa

Posle više od godinu i po dana Real Madrid je dao novac za pojačanje. Eduardo Kamavinga je uz Davida Alabu jedino novo ime u svlačionici Kraljevskog kluba.

Posle previranja s Pari Sen Žermenom oko Kilijana Mbapea, Real Madrid je rešio da se okrene transferu supertalentovanog veziste Rena kojeg je doveo za nešto više od 30.000.000 evra bez bonusa. Već na prvom obraćanju mladi Francuz pokazao je zrelost, ozbiljnost, a pre svega spremnost da se uhvati u koštac s pritiskom koji nosi igranje za najveći klub na svetu.

Izabrane vesti

“Osećam se jako srećno što sam u Madridu. Došao sam da učim, igram i pokažem treneru da sam spreman da zaigram i uživam u svemu što me čeka“, izjavio je Kamavinga na startu promocije.

Nedelja, 21.00: (1,43) Real Madrid (4,60) Selta (7,50)

Nema mnogo tajni oko samog prelaska u Madrid – kada je Kamavinga dobio poziv odmah je pristao.

“Sve je završeno u poslednjih nekoliko dana prelaznog roka, ali ne mogu da otkrivam s kim sam pričao, a s kim ne. Moja porodica i ja smo zajedno doneli odluku da je vreme da gledamo u budućnost i okrenemo se transferu u Real. Doduše, sam momenat kada sam doneo odluku bio je jako težak“.

Svestan je francuski vezista konkurencije koja ga čeka u Kraljevskom klubu, ali je spreman da se bori za svoje mesto i minutažu.

“Takva konkurencija može samo dodatno da me motiviše. Imam mogućnost da učim od mnogih vrhunskih igrača, da radim na tehnici i taktici. Iskreno, osećam se spremnim da zaigram već sada“, kaže Kamavinga i dodaje:

“Pokušaću da se adaptiram što pre. Razmišljao sam o svemu unapred, pa i tome da bih zbog manjka minuta mogao sebi da ugrozim odlazak na sledeći Mundijal. Sada ću ipak prvo da razmišljam o Realu, pa onda o reprezentaciji. Ideja mi je da odigram maksimalno minuta, koliko god mogu“.

U Realu će imati podršku od sunarodnika Ferlana Mendija i Karima Benzeme...

“Benzema je idol celom francuskom narodu i igrač koji je i dalje jako mlad duhom. Znam pomalo španskog jezika, ali imam vremena da naučim“.

Poznato je da ga je Real Madrid pratio redovno još od njegove 16. godine.

“Nisam dobio nikakav poziv tada, mada sam bio svestan da me gledaju ljudi iz Reala. Ne razmišljam o tim stvarima, prepustio sam sve te detalje mojim roditeljima“.

Na pitanje novinara šta najviše voli da igra, usledio je odgovor:

“To me pitaju mnogi, volim da igram odmah ispred odbrane, ali mogu da se adaptiram lako i na druge pozicije“.

A, zašto je izabrao Real Madrid?

“Kada sam saznao da mogu da igram u Madridu i učim od najboljih, nisam razmišljao ni sekund. Na mene nije uticao novac, nije mi stalo do novca drugih klubova, već samo da ispunim svoj san i zaigram za Real Madrid“.

Kaže da su mu prva sećanja na Kraljevski klub Liga šampiona, Zinedin Zidan i Ronaldo Fenomeno kako plešu po terenu...



tagovi

Eduardo Kamavingaletnji prelazni rok 2021Real Madrid

Obaveštavaj me

Real Madrid

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara