Eduardo Kamavinga (Foto: Reuters)
Eduardo Kamavinga (Foto: Reuters)

Kamavinga "obrnuo igricu" za nepune dve godine u Realu, a tek mu je 20 leta…

Vreme čitanja: 2min | ned. 07.05.23. | 03:03

Toni Kros i David Alaba sa dva različita kluba osvojili sve što se moglo osvojiti u klupskom fudbalu

Postoje igrači kojima neki trofej ostane neostvareni san tokom čitave karijere, Ronaldo i Zlatan Ibrahimović primera radi nikada nisu uspeli da se domognu Lige šampiona i pored toga što su nastupali za toliko velikih evropskih klubova. Eduardo Kamavinga s druge strane može da se pohvali kako je žargonski rečeno “obrnuo igricu” već sa 20 godina.

Pobedom u finalu Kupa kralja, mladi francuski vezista osvojio je sa Realom sve što se može osvojiti. I to za nepune dve godine, koliko je u klubu! Ove sezone slavio je na FIFA Svetskom klupskom prvenstvu, u UEFA Superkupu i večeras u Kupu kralja, prošle sezone u Primeri, Ligi šampiona i španskom Super kupu.

Izabrane vesti

"Velika je čast osvojiti sve moguće klupske trofeje sa najboljim klubom na svetu. Ovo je tek početak", napisao je Kamavinga na društvenim mrežama.

Istina, nije u osvajanju svakog od šest trofeja Kamavinga dao jednak doprinos (mečeve u nokaut fazi Lige šampiona navijači će mu zauvek pamtiti), mada je za nepune dve godine što kao starter, što po ulasku sa klupe (bilo kao vezni fudbaler ili levi bek), odigrao 92 utakmice za madridski tim. I kako je i sam rekao, sve ovo za njega je tek početak, budući da će u novembru proslaviti 21. rođendan. Do tada bi već mogao da bude dvostruki šampion Evrope…

Isto ono što važi za Kamavingu, razume se, važi i za ostale fudbalere Reala koji su na Santijago Bernabeu proveli prethodne dve godine, a ukupno ih je 16. Štaviše, David Alaba i Toni Kros su isto učinili sa dva kluba, pošto su prethodno sa Bajernom osvojili sve što se moglo osvojiti.

Kada govorimo o timskim dostignućima, Karim Benzema se večeras izjednačio sa Marselom kao igrač sa najviše osvojenih trofeja u Realu (obojica po 25).


tagovi

Eduardo KamavingaToni KrosDavid AlabaKarim Benzema

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara