©Reuters
©Reuters

Kamenović u srcu Laciovog projekta

Vreme čitanja: 2min | uto. 09.03.21. | 13:52

Nebeskoplavi spremaju rekonstrukciju odbrane, a ove zime kaparisani fudbaler Čukaričkog biće jedan od igrača na kojeg će se ozbiljno računati

Lacio je zakazao u dosadašnjem toku sezone, pa se posle 25 odigranih mečeva nalazi na sedmom mestu italijanske Serije A. Tim koji je prošle sezone izborio plasman u Ligu šampiona nije uspeo dobre igre iz minule takmičarske godine da prenese i na tekuću, a kao jedna od najslabijih karika ekipe Simonea Inzagija apostorfira se odbrana. Zato će se Nebeskoplavi zahvaliti na saradnji nekolicini igrača i krenuti u potragu za novim pojačanjima. Jedan od defanzivaca na koje se ozbiljno računa je i srpski internacionalac Dimitrije Kamenović.

Jasno, mnogo će zavisiti i od ishoda tekuće sezone. Novi plasman u Ligu šampiona izvesno bi sa sobom povukao i veća ulaganja, ali ukoliko se ostane iz Evrope moraće klub sa Olimpika da nastavi sa kupovinama "ispod radara". Jedna od takvih obavljena je i na Banovom brdu, kada je sredinom januara sa ekipom Čukaričkog dogovoren transfer Kamenovića. Prema saznanjima Mozzart sporta, srpski klub bi od prodaje mladog defanzivca mogao da zaradi i do 4.000.000 evra.

Izabrane vesti

O novim metama se još uvek ne govori. Često je to slučaj sa Laciom, koji je recimo u smiraj zimske pijace pravo niotkuda angažovao Matea Musakija iz Milana. Argentinac će u klubu ostati do kraja sezone, ali ne i duže od toga. Zahvaliće se Nebeskoplavi na saradnji i Vesliju Hutu, koji se vratio u Rim iz Sautemptona na pozajmicu. Nije u drugoj epizodi klubu zadovoljio, pa uprava italijanskog kluba na čelu sa Klaudijom Lotitom neće iskoristiti opciju da ga otkupi. Pod znakom pitanja je i sudbina španskog internacionalca Patrika, koji bi mogao da bude unovčen, kako mu saradnja sa klubom ističe na leto 2022. godine.


Zadnja linija će se graditi oko brazilskog internacionalca Luiza Felipea, koji je često bio na oku i najvećih evropskih klubova. Lacio će učiniti sve da ga zadrži, a praktično je i sve završeno oko produžetka saradnje sa iskusnim Frančeskom Aćerbijem. Sva je prilika da će Dimitrije Kamenović imati izvrsnog mentora u Stefanu Raduu, iskusni Rumun će po svemu sudeći dobiti novi jednogodišnji ugovor.

Tu je naravno i odlični Adam Marušić, koji je leta 2017. godine stigao iz Ostendea u Lacio za 5.500.000 evra. Svojevremeno je u Belgiju otišao iz Voždovca (Kortrajk, 2014. godine), a vrsnim nastupima skrenuo je pažnju i Pari Sen Žermena. Ugovor mu ističe na leto 2022. godine, pa će uprava kluba iz Večnog grada morati da se pozabavi i njegovim statusom.



tagovi

Simone InzagiFelipe LuizDimitrije KamenovićStefan RaduFrančesko AćerbiAdam Marušić

Obaveštavaj me

Lacio

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara