Markus Rašford (Reuters)
Markus Rašford (Reuters)

Kamp Nou video atomski fudbal iz Lige šampiona, probuđeni Rafinja odgovorio strašnom Rašfordu (VIDEO)

Vreme čitanja: 3min | čet. 16.02.23. | 20:40

Ništa nije rešeno revanš na Old Trafordu

Pre nekih 25 godina, Barselona i Mančester Junajted su odigrali dva spekatkularna meča u Ligi šampiona i oba su završena identičnim rezultatom – 3:3. Junajted se te sezone još jednom vratio na Kamp Nou i u onom kultnom finalu i preokretu za pamćenje savladao Bajern. Od tada su se još nekoliko puta sastajali, dva puta u finalu elitnog takmičenja i uvek je Barsa izlazila kao pobednik. Bili su krem evropskog fudbala…

Večeras ih je sudbina spojila u plej-ofu za osminu finala Lige Evrope. Oba tima prethodnih godina preživljavaju neke teške momente ali ove sezone najavljuju da se vraćaju u vrh evropskog fudbala. Tako su večeras i odigrali. Fudbal na najvišem nivou iz Lige šampione i fantastična utakmica završena 2:2 koja garantuje i vatren revanš na Old Trafordu.

Izabrane vesti

Ako ovako budu igrali i dalje, teško da će neko u Ligi Evrope moći da parira Crvenim đavolima ili Kataloncima. U zavisnosti ko prođe dalje.

Markus Rašford i Rafinja su večeras dizali Kamp Nou na noge. Obojica su dali i namestili po jedan gol.

U prvom poluvremenu su im šou ukrali golmani. Ter Štegen je pravio čuda na golu domaćeg tima i zaustavljao pokušaje Veghorsta, Kazemira, RašfordaDe Hea mu se revanširao odbranama Levandovskom i Albi koji su imali sjajne šanse. Uprkos sjajnom fudbalu, prvih 45 minuta igre su završeni bez golova.

Ali je zato u drugom delu usledio vatromet…

Rafinja je često ove sezone bio kritikovan da nije dovoljno konkretan ali je večeras odigrao najbolju partiju od dolaska na Kamp Nou. Otvorio je drugo poluvreme strašnim udarcem levom a onda iz kornera savio kiflu na glavu Markosa Alonsa koji je pogodio sa druge stative.

Usledio je ekspresan odgovor moćnog Markusa Rašforda. Pobegao je Alonsu i praktično iz mrtvog ugla probio loše postavljenog Ter Štegena šutem uz stativu. Morao je Nemac bolje da inetrveniše… Samo šest minuta kasnije, Rašford je opet napravio šou. Prošao je pored Albe kao brzi voz i naterao Kundea na autogol. Rašford ima 14 golova i pet asistencija na 16 mečeva posle mundijalske pauze!

Bio je red na Rafinju. Barsa je napadala u talasima, a još jedan sjajan centaršut Brazilca je ovoga puta direktno završio iza leđa De Hee. Gađao je Levandovskog ali Poljak nije dokačio loptu i ona se ušunjala u mrežu.

Usledila je nova šansa Rašforda, ali i nova za Rafinju. Ovoga puta ga je De Hea zaustavio. Brazilac je igrao meč sezone ali ga je Ćavi zamenio desetak minuta pre kraja i Rafinja je otvoreno negovodovao. I bez Rafinje je Barsa imala sjajne šanse za pobedu do kraja. Ansu Fati je pogodio stativu, Malasija je izbio sa gol-linije posle šuta Arauha a čini se da je Barsa oštećena i za penal posle igranja rukom Freda. Povijala se Junajtedova odbrana u završnim minutima ali je odolela. Odluka pada na Old Trafordu.

LIGA EVROPE – BARAŽ ZA OSMINU FINALA (PRVE UTAKMICE)

Četvrtak

Ajaks - Union Berlin 0:0

Barselona - Mančester junajted 2:2 (0:0)

/Alonso 50, Rafinja 76 - Rašford 53, Kunde 59ag/

Salcburg - Roma 1:0 (0:0)

/Kapaldo 88/

Šahtjor - Ren 2:1 (2:0)

/Kriskiv 11, Bondarenko 45+1pen - Toko Ekambi 59/

21.00: (1,37) Juventus (4,70) Nant (9,00)

21.00: (2,15) Leverkuzen (3,60) Monako (3,50)

21.00: (2,25) Sevilja (3,45) PSV (3,40)

21.00: (1,35) Sporting L. (5,50) Midtjland (10,2)

***kvote su podložne promenama


tagovi

RafinjaMarkus Rašford

Obaveštavaj me

Man. Junajted
Barselona

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara