Ronaldo (© AFP)
Ronaldo (© AFP)

Kan stavio tačku: Ronaldo se ne uklapa u Bajernovu filozofiju! Nemci mu zameraju da ne vrši presing

Vreme čitanja: 2min | sre. 06.07.22. | 19:45

Portugalac i dalje čeka rasplet u Mančesteru

Glasine su utihnule. Prvo se pojavila stidljiva mogućnost, potom je sportski direktor Hasan Salihamidžić stavio do znanja da od transfera Kristijana Ronalda u Bajern neće biti ništa, da bi i izvršni direktor nemačkog prvaka Oliver Kan predočio kako je dolazak Portugalca u Minhen neizvodljiv.

Ne zato što Bavarci ne mogu da ga prišute, već što – ne žele. A to je velika razlika.

Izabrane vesti

U kratkoj izjavi za Kiker, nekadašnji golman, sad jedan od ključnih ljudi u upravi obrazložio je stav Bajerna da se ne upušta u zahtevnu investiciju.

Koliko god cenio Kristijana Ronalda kao jednog od najvećih fudbalera sveta, transfer se ne bi uklopio u našu filozofiju“, saopštio je Oliver Kan.

Šta to znači u praksi?

Bajern odavno nije doveo veterana, igrača koji je pri kraju karijere. A Ronaldu je 37 godina. Poslednji fudbaler koji je bliži završetku nego početku karijere bio je Ćabi Alonso, angažovan posle Mundijala u Brazilu 2014, ali tad su se za sve pitali Karl Hajnc Rumenige, Matijas Zamer i Pep Gvardiola.

Još dva detalja se ne sviđaju ljudima iz Minhena i među njima valja tražiti razlog za Kanovo obraćanje. Jedan je na terenu, drugi van njega. Bavarcima se ne dopada što je Kristijano sve manje posvećen defanzivnim zadacima, gledajući njegove utakmice u Juventusu i Mančester junajtedu uočili su da se uopšte ne bavi presingom i da zanemaruje obaveze na tom planu. Drugi se tiče plate, odnosno zabrinutosti kako bi primanja Portugalca uticala na ostatak svlačionice, jer bi svakako primao više novca od ostalih. I zato – ništa.

Ronaldo i dalje nije stigao u Mančester. U utorak, za kad je bilo zakazano pojavljivanje fudbalera koji su imali produženi odmor usled obaveza u reprezentacijama, Portugalac nije bio na raspolaganju novom treneru Eriku ten Hagu. Izostanak je opravdao porodičnim razlozima, na Old Trafordu su obrazloženje prihvatili, ali su i dalje pri stavu da Kristijano nije na prodaju. Ono što muči buduće poslodavce jeste kako da mu obezbezde platu od oko 500.000 evra sedmično!


tagovi

Letnji prelazni rok 2022Kristijano RonaldoOliver Kan

Obaveštavaj me

Bajern
Man. Junajted

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara