Milan Borjan i Alfonso Dejvis (©Reuters)
Milan Borjan i Alfonso Dejvis (©Reuters)

Kanađani sila kod kuće, a dovoljan im bod za prvo mesto u grupi

Vreme čitanja: 3min | uto. 28.03.23. | 23:05

Crveni dočekuju Honduras u poslednjem 6. kolu Konkakaf Lige nacija

Obračun u Torontu za pobednika Grupe C u A Diviziji Konkakaf Lige nacija. Dve nacije, Kanada i Honduras, nalaze se na istom odstojanju sa šest osvojenih bodova, ali Crveni imaju prednost domaćeg okruženja u odlučujućem obračunu sa Katračosima.

Kanađani se nikada nisu pojavili u plej-ofu Lige nacija. Poslednji put kada je bila predstavljena u inauguracionoj sezoni 2019/20, posle četiri grupne utakmice zauzela je samo drugo mesto i završila takmičenje.

Izabrane vesti

Sada postoji šansa da se Kanada popravi u ovogodišnjem izdanju Lige nacija. Ako ostane neporažena u poslednjoj utakmici Grupe C, naći će se na završnom turniru. Skorašnju formu Kanađana ne treba precenjivati. Izgubila je tri od četiri poslednja međunarodna meča. Međutim, sva tri neuspeha dogodila su se u grupnoj fazi Svetskog prvenstva 2022, uključujući dva tesna rezultata od kasnijih polufinalista Maroka i Hrvatske.

Kanada već duže vreme nije izgubila meč pred domaćom publikom. Poslednji put u takmičarskoj utakmici na domaćem tlu u kojoj su Crveni ostali bez pobede bilo je u septembru 2021. godine, baš protiv Hondurasa. Od tada, međutim, Kanada je trijumfovala u osam okršaja zaredom na sopstvenoj teritoriji.


02.00: (1,33) Kanada (4,60) Honduras (8,50)


U aktuelnom "prozoru", kanadski selektor Džon Herdman ima na raspolaganju skoro sve najbolje igrače u timu. Između ostalog, u tim se vratio Alfonso Dejvis, zvezda Bajerna iz Minhena, a standardno je između stativa Milan Borjan, golman i kapiten Crvene zvezde.

Honduras nema računicu da se čuva u predstojećem obračunu sa favoritom grupe Kanadom. "La H" je već pobedio Kanađane u prvoj polovini sezone i tako vodi međusobnom duelu. Pošto je gol-razlika odlučujuća u slučaju nerešenog rezultata, skor u prvoj polovini sezone nema poseban značaj za poslednju grupnu utakmicu.

Ako se u obzir uzme nedavna kriva forme Hondurasa, smelo je dati optimistične prognoze. Hondurašani su pobedili samo u jednoj od 13 poslednjih međunarodnih utakmica na stranom tlu, a nije uspeo da zatrese mrežu u tri protekla susreta, uključujući tu i sudare protiv Katara (0:1) i Saudijske Arabije (0:0).


Pod novim selektorom

Dijegom Vaskezom

, Honduras je zabeležio dve pobede, remi i dva poraza u pet međunarodnih duela. Jedan od ta dva neuspeha bio je protiv reprezentacije Argentine. Honduras je, s druge strane, do sada slavio pobede pod Vaskezom protiv nacija kao što su Gvatemala (2:1) i Salvador (1:0).

Vaskez

ima na raspolaganju uglavnom najbolje adute, a samo je Hov Benavidez morao da se povuče iz tekuće međunarodne pauze zbog povrede. Sa

Albertom Elisom (12 golova) i Romelom Kiotom (13 golova), dva najplodnija reprezentativca su takođe zastupljena u timu.

KONKAKAF LIGA NACIJA, A DIVIZIJA - 6. POSLEDNJE KOLO

Ponedeljak

GRUPA A

Meksiko - Jamajka 2:2 (2:2)

/Pineda 17, Lozano 45+2 - De Kordova-Reid 7, Alvarez 32ag/

Sreda

GRUPA B

04.00: (2,30) Kostarika (3,00) Panama (3,15)

GRUPA C

02.00: (1,33) Kanada (4,60) Honduras (8,50)

Utorak

GRUPA D

SAD - Salvador 1:0 (0:0)

/Pepi 62/

***kvote su podložne promenama



tagovi

Liga nacijaReprezentacija Kanadereprezentacija Hondurasa

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara