Reprezentativci Kanade (Reuters)
Reprezentativci Kanade (Reuters)

Kanada se izvukla i ide na Amerikance, srceparajući slom malenog Gvadalupea

Vreme čitanja: 2min | sre. 05.07.23. | 02:56

U nokaut fazu uz mnogo sreće ide i Gvatemala

Iako je slabo krenula, reprezentacija Kanade se izvukla u poslednjem kolu grupne faze Gold kup i obezbedila plasman u četvrtfinale. A tamo je čeka najveći rival, selekcija Sjedinjenih Američkih Država.

Posle dva remija u prva dva kola, Kanađanima je gorelo pod nogama u meču protiv Kube i uspeli su da pobedom 4:2 izbore plasman među osam najboljih na kontinentu. Dalje ide i Gvatemala koja je preživela pakao protiv najprijatnijeg iznenađenja turnira, selekcije Gvadalupea koju je na kraju pobedila 3:2 i kao prvoplasirana iz grupe ide u četvrtfinale.

Izabrane vesti

Kanada je bila apsolutni favorit protiv Kube ali je čak i sa pobedom mogla da ispadne da su Gvatemala i Gvadalupe odigrali nerešeno. Tada bi se gledala gol-razlika. Zato je Kanađanima bilo bitno da što ubedljivije savladaju autsajdera iz zemlje bejzbola i odbojke. Ipak, kako je Gvatemala u direktnom okršaju savladala Gvadalupe, sve je prošlo bezbolno za Kanadu.

U odsustvu najvećih zvezda poput Dejvisa, Dejvida ili Larina, Kanađane su ka trijumfu povela dvojica veterana i reprezentativnih legendi Džunior Hoilet i Rikardo Osorio. Napadač Redinga je posle 21 minuta igre pogodio iz penala za vođstvo, a Torontov vezista je duplirao prednost pet minuta kasnije. Ali u tim momentima je i Gvadalupe poveo protiv Gvatemale.

Kada je Rubin izjednačio za Gvatemalu, a Kuba u nadoknadi prvog poluvremena smanjila na 1:2 iz penala, situacija se zakomplikovala jer su sva tri tima imala po pet bodova. Visila ja Gvatemala...

Kanađani su sa dva gola na početku drugog poluvremena prebrinuli brige, dok je Gvadalupe novim vođstvom doveo Gvatemalu na rub ambisa. Ipak, malena karipska selekcija nije izdržala. Gvatemala je dala dva gola u 70. i 76. minutu za preokret, a potpuni krah je Gvadalupe doživeo u 86. minutu kada je promašio penal verovatno vredan prolaska dalje.

GRUPA D

Kanada - Kuba 4:2 (2:1)

/Hoilet 21 penal, Osorio 26, Nelson 47, Milar 62 - Paradela 45+4 penal, rejes 89 penal/

Gvadalupe - Gvatemala 2:3 (1:1)

/Gravijo 27, Plumen 63 penal - Rubin 39, 70, Mehija 76/



tagovi

Reprezentacija KanadeGvadalupeGvatemalaGold Kup

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara