Kanarinci doveli krilo TSC-a na pozajmicu

Vreme čitanja: 2min | čet. 03.08.23. | 16:21

Nikola Čolić narednih šest meseci u Novom Sadu.

Nije ga bilo na pripremama u Sloveniji pa je bilo očigledno da će doći do rastanka. Fudbaler koji je doveden letos u Bačku Topolu kao pojačanje iz Čukaričkog, a prošao omladinsku školu Partizana, Nikola Čolić, postao je novi član RFK Novi Sad, ekipe koja se takmiči u Mozzart Bet Prvoj ligi. Nije imao zapaženu ulogu Čolić u prethodnoj istorijskoj sezoni Topolčana pa će karijeru pokušati da oživi u redovima kluba iz prestonice ravnice.

Nekada velika nada i talenat crno-belih prošao je sve mlađe kategorije u Humskoj, debitovao za prvi tim, čak se i upisao u strelce da bi potom kao slobodan igrač prešao u redove Brđana. U početku je i dobijao šansu, kasnije je usledila selidba na klupu. TSC je otkupio ugovor mladog fudbalera koji igra po desnom krilu, leta 2022. godine. Međutim, promena sredine nije urodila plodom te je Čolić odigrao svega nekoliko minuta fudbala u prošlosezonskom šampionatu Srbije. Zapaženiju ulogu je imao u Kupu Srbije, nastupivši na tri utakmice.

Izabrane vesti

Neminovno je bilo da će mladi brzonogi igrač potražiti novi klub, te će ga Topolčani uputiti na šestomesečnu pozajmicu u redove Novog Sada. Čolić će pokušati da kroz veću minutažu povrati formu, a ujedno i pomogne klubu sa Detelinare da ostvari plasman u elitni rang srpskog fudbala. Kroz karijeru je nekadašnji fudbaler Partizana uspeo da skupi 24 nastupa u Mozzart Bet Superligi, a debitovao je i u kvalifikacijama za Ligu Konferencije, u dresu Čukaričkog je istrčao na teren protiv Sumgaita i Hamarbija.


tagovi

Nikola ČolićTSC Bačka TopolaFK Novi SadMozzart Bet Superliga

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara