Kanga promašuje penal (Reuters)
Kanga promašuje penal (Reuters)

Kanga među tragičarima - promašio penal, Gabon ispao sa Afričkog kupa nacija (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | ned. 23.01.22. | 20:01

Posle ludila u penal seriji Burkina Faso se plasirala u četvrtfinale

Bez konkurencije najuzbuljiviju predstavu dosadašnjeg toka Afričkog kupa nacija režirali su Gabon i Burkina Faso. Selekcija za koju nastupa Gelor Kanga herojski je izborila produžetke sa igračem manje, u dodatnih pola sata nije bilo golova, a upravo je fudbaler Crvene zvezde bio jedan od tragičara kada se prešlo na izvođenje jedanaesteraca - promašio je četvrti penal, nešto kasnije još dvojica njegovih saigrača učinili su istu stvar, te je Burkina Faso postala prva selekcija koja se plasirala u četvrtfinale - 8:7 (1:1, 1:1, 1:0).

Na obe strane izvođači su realizovali prva tri penala, zatim je Kanga u četvrtoj seriji uzeo dug zalet. Međutim, iskusnog vezistu je pročitao golman Šarlroe Erve Kofi. Ni fudbaleri Burkine Faso nisu bili precizni u četvrtoj seriji, da bismo ponovo videli po tri penala bez greške u izvedbi oba tima. Potom je Engakutu promašio, a Burkina Faso promašajem Tapsobe propustila prvu meč loptu. Dobili su popularni Pastuvi ubrzo još jednu šansu nakon promašaj Paluna, među najboljih osam odveo ih je Uedraogo.

Izabrane vesti

Gabonci su bili mnogo zadovoljniji od rivala što je uopšte došlo do penal serije. Suočavali su se sa ozbiljnim problemima nakon što su pri zaostatku 1:0, ostali sa igračem manje nakon drugog žutog kartona Obise. Nominalni domaćin je u prvom poluvremenu promašion penal u izvedbi Bertrana Traorea, da bi fudbaler Aston Vile desetak minuta kasnije sa skoro 30 meteara po zemlji uspeo da se iskupi za promašaj sa bele tačke.

Jedan od Gabonovoih heroja što je uopšte izborena šansa za nastavak borbe u produžecima, odnosno penalima je golman Žan-Noel Amonome koji je u drugom poluvremenu skinuo tri opasna šuta Pastuva, a zatim zaustavio isti broj pokušaja u produžecima. U završnih dvadesetak minuta osnovnog dela meča, mirisalo je na laganu potvrdu pobede Burkine Faso. Odbrana Gabona se raspala, ali Traore i saigrači su propustili previše šansi bog čega su kažnejni u nadoknadi vremena autogolom Guire.

Na kraju su izabranici Kamua Maloa ipak imali razloga za slavlje i ostatak večeri moći će da provedu gledajući okršaj između Nigerije i Tunisa. On će iznedriti njihovog protivnika u četvrrtfinalu.



tagovi

Afrički kup nacijaGabonreprezentacija GabonaGelor Kanga

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara