Kings Kangva (©AFP)
Kings Kangva (©AFP)

Kangva igra za opstanak i razmišlja o Beogradu: Veći je i moderniji, u Kortrajku je mnogo loše vreme

Vreme čitanja: 3min | sub. 11.05.24. | 11:58

Zambijac mora da pobedi Šarlrou (subota, 18.15) da bi izborio baraž i izbegao direktnu selidbu u drugi rang belgijskog fudbala

Fudbaler Crvene zvezde na pozajmici u Kortrajku, Kings Kangva, ove subote od 18.15 časova igra utakmicu sezone. Na programu je poslednje, 6. kolo plej-auta belgijske prve lige, a Kangvin tim mora da trijumfuje na gostovanju Šarlroi da bi izborio baraž, odnosno izbegao direktnu selidbu u drugi rang.

Epen je već ispao iz lige, poslednji je sa 25 bodova. Isto tako je Šarlroa osigurao opstanak, pošto ima 11 bodova više od najbližeg pratioca. Treći tim na tabeli, a to je trenutno Molenbek, takođe će ispasti direktno u drugi rang, dok će drugoplasirani igrati baraž protiv pobednika dvomeča između drugoligaša Dajnzea i Lomela (prva utakmica završena 1:1). Baš tome se nada Kangva.

Izabrane vesti

Moraju Zambijac i njegovi saigrači da naprave veliki poduhvat, da savladaju ekipu koja još uvek nema nijedan poraz u plej-autu. Šarlroa je maksimalno ozbiljno pristupio svakom meču, čak i kada je matematički obezbedio opstanak, pa ima četiri pobede i jedan remi.

Ako Kortrajk ne uspe da savlada crno-bele, Molenbek će moći da ga preskoči. Potrebno mu je da savlada Epen, pošto ima samo bod manje.

Biće teška utakmica, ali verujemo u naše šanse. Ekipa ide u pozitivnom smeru poslendjih nedelja, što je veoma važno posebno u plej-autu, kada je neophodan jak mentalitet“, kazao je Kangva.


18.15: (2,40) Šarlroa (3,35) Kortrajk (2,75)


Ovaj 25-godišnji vezista je došao u Belgiju 1. februara, poslednjeg dana zimskog prelaznog roka. Kortrajk može da otkupi Kangvu od Zvezde, ali ako ispadne u drugi rang to nije preterano realno. U tom slučaju bi Afrikanac bio u obavezi da se vrati u Beograd i pojavi na prvoj prozivci Vladana Milojevića za novu sezonu.

Bila je teška odluka, ali rečeno mi je da ću imati bolje šanse za napredak ako dođem da igram fudbal u Belgiji. To je moj cilj, da preko Kortrajka napravim korak u napred. Ja sam tehnički fudbaler, imam dobar šut, ali u današnjem fudbalu su fizičke karakteristike najbitnije. Osnovna pozicija mi je ‚desetka‘, ali uglavnom igram kao ‚osmica‘ i to mi odgovara. Abdelkahar Kadri je ‚desetka‘, ali ne škodi ekipi da ima više kreativnih igrača. Mogu da asistiram njemu i on meni, ekipa može samo da ima koristi od toga. Zato sam i došao ovde, ništa još nije izgubljeno i sve je moguće“, rekao je Kangva pre nekoliko dana.


------------------------------

Sve utakmice Župiler Pro lige možete da gledate i da se kladite na sajtu mozzartbet.com. Dovoljno je da budete registrovani, a registracija je besplatna.

------------------------------


Zambijac nije želeo da komentariše o potencijalnom transferu na leto, verovatno zato što ni sam ne zna šta će se desiti. Ono što je priznao Belgijancima je da mu je život bio lepši u Beogradu nego u Kortrajku, u kojem živi svega oko 80.000 stanovnika.

Vremenski uslovi ovde nisu baš prijatni. Živim u apartmanu koji je u centru, što nije tako loše, ali Beograd je jednostavno veći grad i znatno moderniji. Ipak, ovde sam pre svega zbog fudbala i sa ciljem da pomognem Kortrajku da opstane u ligi“, zaključio je Kangva.

Vezista je od dolaska na pozajmicu odigrao četiri meča za Kortrajk u ligaškom delu i svih pet u plej-autu. Zabeležio je samo jednu asistenciju, protiv Epena (1:1). U prethodnom susretu sa Šarlroom (1:2) je odigrao svih 90 minuta. S druge strane, za crno-bele nije igrao srpski napadač Nikola Štulić, koji je bio u protokolu u plej-autu samo za utakmicu sa Molenbekom u 1. kolu.

Pomenimo i to da ćemo u elitnom rangu belgijskog fudbala sledeće sezone gledati Beršot i Dender, koji su zauzeli prve dve pozicije na tabeli druge lige.


-------------

Koji je tvoj navijački san?

Da li maštaš o tome da gledaš Real Madrid na Santjago Bernabeuu, Mančester Junajted na Old Trafordu ili možda Borusiju Dortmund na Vestfalenu?

Mozzart ti ovog proleća ispunjava želje.

Učestvuj!

-------------


BELGIJA 1 (PLEJ-AUT) – 6. (POSLEDNJE) KOLO

Subota

18.15: (2,40) Šarlroa (3,35) Kortrajk (2,75)

18.15: (3,15) Epen (3,35) Molenbek (2,15)

***Kvote su podložne promenama



tagovi

Belgija 1KortrajkŠarlroaKings KangvaFK Crvena zvezdaNikola Štulić

Obaveštavaj me

FK Crvena zvezda

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara