Kanjas: Prijović me poslao u Zvezdu

Vreme čitanja: 2min | čet. 04.07.19. | 13:22

Španski fudbaler predstavljen na Marakani

Španski fudbaler Hose Kanjas predstavio se navijačima Crvene zvezde u finišu poslednjeg meča na pripremama u Austriji protiv Blau Vajsa.

Nije bilo vremena da ostavi konkretniji utisak, ali na Marakani smatraju da će im bivši fudbaler PAOK-a, Espanjola i Svonsija pomoći da se ponovo domognu Lige šampiona. Takođe, Kanjas veruje da će ostaiti veliki trag na najvećem srpskom stadionu.
"Znam da sam prvi Španac u Crvenoj zvezdi. Ponosan sam zbog toga i nadam se da neću biti i poslednji. Nadam se da ću doprineti dodatnoj popularizaciji kluba na Pirinejskom poluostrvu. Drago mi je da sam postao deo Crvene zvezde. Imao sam sjajan doček, trener i saigrači su me fenomenalno prihvatili u Austriji. Želim da se kroz trening i utakmice što brže adaptiram i da zajedno ostvarimo što više uspeha", rekao je Kanjas i osvrnuo se na značenje broja 87 koji će nositi na dresu:

Izabrane vesti

"Izabrao sam broj po godni koje sam rođen. Donosio mi je sreću u prethodnim sezonama pa se nadam da će tako biti i u crveno-belim redovima".

Govorio je i zašto je baš izabrao Crvenu zvezdu,
"Imao sam i druge ponude, ali kad se javila Zvezda znao sam šta mi je činiti. Ovo je klub sa bogatom istorijom i najvišim ambicijama pa nisam imao bilo kakvu dilemu prilikom donošenja odluke. PAOK mi je ponudio produžetak ugovora, ali ponuda nije zadovoljila moje apetite. Smatram da je pravi korak bila odluka da se iz Soluna preselim u Beograd. Zvezda ima sjajan tim, jasan cilj i verujem da imamo kvalitet da se plasiramo u Ligu šampiona. Imao sam sreću da do sad igram u kvalitetnim ligama poput španske i engleske, ali je svaki novi izazov i novo iskustvo. Nadam se da ću dosadašnje lekcije iskoristiti u srpskom fudbalu. Iskreno kad je Superliga u pitanju znam samo za uspehe Crvene zvezde i draž koju nosi večiti derbi, nadam se da ću pomoći klubu da pobedi u sva tri predstojeća derbija".

Kanjas je u dresu prethodnog kluba, jedan deo staža bio saigrač sa reprezentativcem Srbije Aleksandrom Prijovićem, koji je imao uticaja na njega prilikom odabira kluba.
"Sa Prijovićem sam redovno na vezi, čuli smo se još učestalije poslednjih nekoliko dana. Razgovori sa njim doprineli su mojoj odluci da potpišem za Zvezdu. Poželeo mi je sreću i rekao da mi je na raspolaganju ukoliko mi bilo šta zatreba tokom boravka u Srbiji. Nadam se da će biti gost na nekoj od utakmica Crvene zvezde",izjavio je Kanjas.


Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara