Kanjas veći problem od Van la Pare i Žandera: Bez odigranog minuta uzeo 250.000 evra

Vreme čitanja: 2min | čet. 30.07.20. | 09:58

Španac i dalje ne želi da raskine ugovor sa srpskim šampionom

Crvena zvezda je tokom proleća uspela da se reši Van la Pare i Žandera, koji su sporazumno prekinuli saradnju sa srpskim šampionom, uz uslov da im crveno-beli dotadašnju saradnju isplate u nekoliko rata. Međutim, potencijalni raskid saradnje sa španskim internacionalcem Hoze Kanjasom ispostavio se kao mnogo veći problem za menadžment Crvene zvezde. Pregovori dve strane o raskidu ugovora uveliko traju, ali ta sada bivši član PAOK-a, Svonsija i Espanjola nije pristao na ponuđene uslove.

Dolaskom Dejana Stankovića, vezista iz Andaluzije je odstranjen iz takmičarskog tima. Baš kao i Žander nije putovao na pripreme na Kipar, ali su na Marakani tokom proleća ponavljali da imaju neku vrstu džentlmenskog dogovora sa Kanjasom i da će on tokom ranog leta pronaći novi klub. Tokom pandemije virusa korona čak su mu dozvolili da putuje u Andaluziju kako bi bio uz porodicu tokom teškog perioda.

Izabrane vesti

Međutim, sada se situacija promenila. Španac se vratio u takmičarskim tim tokom dela priprema na Divčibarima i Staroj Pazovi, ali samo kako bi popunjavao broj zbog pozitivnog nalaza na virus korona kod šestorice prvotimaca Crvene zvezde. I tada je bilo jasno da ga Dejan Stanković neće vraćati u kadar, jer je u veznom redu Crvena zvezda prebukirana.

Kanjas je leta prošle godine potpisao dvogodišnji ugovor sa Crvenom zvezdom, vredan 500.000 evra po sezoni. To praktično znači da je Španac inkasirao duplo manju sumu od januara, bez da je kročio na teren. Čak je veći deo perioda proveo izlovan od ekipe, radeći po posebnom programu. Iako mu je jasno da za njega nema mesta u takmičarskom timu, Kanjas zasad odoleva u pregovorima.

Verovatno želi da mu se isplati dobar deo ostatka zagarantovane sume, Crvena zveda ima drugačije planove. Očigledno je da je u pitanju igra živaca i da će jedna strana morati da popusti. Jasno je da se Kanjas ne tangira previše što sada već skoro osam meseci ne igra takmičarski fudbal. Zadovoljava se da prima platu, što je legitimno. Na Crvenoj zvezdi je da pronađe kompromis.

Imao je Kanjas neke odlične partije, uticaj na plasman u Ligu šampiona, jer je odigrao više nego solidno protiv Kopenhagena i Jang Bojsa. Međutim, elitno klupsko takmičenje ogolilo je njegove izražene mane. Posebno meč u Londonu kada ga je Son pretrčao...

Kanjas je za Crvenu zvezdu odigrao 21 meč i postio jedan gol. 


tagovi

Hoze Kanjas

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara