Foto: Printscreen
Foto: Printscreen

Kao na pesku: Makazice sa 16 metara za najavu Žuventudovog preokreta i idealan završetak godine (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | čet. 31.12.20. | 01:28

Utisak je da je Ponte Preta oštećena u finišu meča

Poslednja utakmica brazilske Serije B u 2020. godini ostaće upamćena po "makazicama" koje su Žuventudu trasirale put ka preokretu protiv Ponte Prete na svom terenu – 2:1 (0:0). Kao na pesku je Rožerio reagovao na jedno dodavanje iz sredine terena, majstorski loptu prihvatio grudima, zagradio se i potpuno neočekivano, iz teške pozicije šutirao unutar kapice šesnaesterca za ekspesan odgovor na vodeći gol rivala. 

Čitavo prvo poluvreme proteklo je u neuspešnim pokušajima centaršuteva, udaraca sa distance, iz nemogućih pozicija, da bi se na samom startu nastavka, u razmaku od tek nešto više od 60 sekundi mreža zastresla dva puta. Povela je Ponte Preta golom Bareta u 51. minutu posle gužve u šesnaestercu domaćina. 

Izabrane vesti

A onda već u narednom napadu detalj koji je obeležio utakmicu – dubinska lopta ka kaznenom prostoru gostiju, Rožerio se zagradio, prihvatio loptu grudima i u padu, popularnim "makazicama" poravnao rezultat. Nije to bio bogzna kako snažan udarac, ali je lopta pala u blizini gol-linije i otežala čuvaru mreže tima iz Sao Paula, Igoru, u nameri da interveniše.

Ukoliko kod prvog primljenog gola Igor nije mogao bolje, kod drugog je jednostavno morao. Centaršut sa leve strane, Rafael Gonsalveš gotovo iz mrtvog ugla gađao pravo u 26-godišnjeg Brazilca, koji je loptu praktično ubacio u svoju mrežu. Imaće fudbaleri Ponte Prete za čime da žale, jer ne samo da su imali prednost, već su oštećeni za penal dvadesetak minuta pre kraja, kada je jedan od defanzivaca naseo na dribling Bruna Rodrigeša i pokosio ga u kaznenom prostoru, ali je sudija umesto najstrože kazne napadaču gostiju pokazao žuti karton.

Bolji kraj godine na izmaku Žuventud nije mogao da očekuje: ovim trijumfom popeo se na treću poziciju sa 52 boda – prve četiri vode u Seriju A – i barem na kratko otkačio večerašnjeg rivala, ostavivši ga na šest bodova zaostatka. U narednom kolu Žuventud gostuje Kujabi, još jednom konkuretnu u borbi za promociju u viši rang, Kujabi, dok Ponte Preta ide na noge Guaraniju, još jednom timu koji pretenduje na mesto u top četiri.

SERIJA B - 32. kolo

Utorak

Avai - CRB 1:0 (0:0)

Sreda

Kruzeiro - Kujaba 0:0

Žuventud - Ponte Preta 2:1 (0:0)



tagovi

Ponte PretaBrazil Serija BBrazil 2

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara