Fabio Kapelo (Reuters)
Fabio Kapelo (Reuters)

Kapelo analizira Seriju A: Juventus kreće s pol pozicije, Murinjo perfektan za Romu, Inter je više od Lukakua

Vreme čitanja: 2min | ned. 15.08.21. | 15:42

Italijanski stručnjak izneo svoja očekivanja pred početak italjanskog prvenstva

Sledećeg vikenda startuje i Serija A, kojoj će prema rečima trofejnog stručnjaka Fabija Kapela veliki pečat dati trenerske ruke silnih poznatih stručnjaka.

Izabrane vesti

"Biće to prvenstvo trenera. Tu su Murinjo, Alegri, Spaleti, Sari... Postoje ljudi koji su već dali toliko, ali će morati da daju više. Tržište je otvoreno i moraju da budu dobri u reakcijiama. Murinjo ima pravu ličnost za mesto poput Rome, ali problemi ne nedostaju. Džekov odlazak me je iznenadio. On nije bio samo centarfor, već i pokretač igre. Roma je sa Ruijem Patrisiom našla golmana, Abraham može da bude dobro rešenje. Ekstra dobitak bi mogao da bude Zaniolo. On je najveći italijanski talenat", analizira Kapelo u intervjuu za Gazetu delo sport.

Sve kvote ko će biti šampion Serije A pogledajte OVDE.

S povratkom Masimilijana Alegrija, Juventus će, kako smatra Kapelo, u sezonu ući s pol pozicije, posebno posle odlazaka iz Intera.

"Velika su očekivanja od Maksa i to govorim nepristrasno. Neće biti lako da ponovi uspehe iz prethodnog perioda. Mora da pokaže snagu i odlučnost. Igrači ne mogu da uzmu njegov povratak kao alibi za sklanjanje odgovornosti. Očekujem nešto posebno od De Lighta i Dibale. Argentinac ima potencijal broj jedan, ali uvek mu je nešto nedostajalo."

Kapelo se ne slaže da se šampion Inter unapred oprostio od skudeta.

"Trener je otišao, otišla su dva šampiona, ali 'šasija' ostaje dobrog kvaliteta. Džeko je savršen da zameni nekoga poput Lukakua. Čalhanoglu ima sjajne pasove i šuteve. Simone Inzagi, sa nekoliko reči, može da promeni grupu i da pokaže da Inter nisu samo Lukaku i Hakimi."

Milan Stefana Piolija je prošle godine završio drugi u Seriji A. Kapelo veruje da Rosoneri mogu da ponove taj učinak.

"Milanov projekat je u toku. Žiru je međunarodna klasa. Očekujem eksploziju talenta sa ogromnim potencijalom poput Leaa. Tonali mora da pokaže znakove rasta. Međutim, moramo da procenimo efekte odlaska Donarume. Pridružio se klubu o kome se sada priča u celom svetu, ali Milan zaslužuje veću zahvalnost."

Dodao je da Lućano Spaleti ima spreman tim, samo mora da izbegne gubitak pojedinih igrača. Prodaja Kulibalija, prema rečima trofejnog stručnjaka, mora da se izbegne.

"Napoli ima čvršću osnovu od konkurencije."

Mauricio Sari se vratio poslu posle godinu dana pauze i preuzeo Lacio nakon Inzagijevog odlaska.

"Ključ je uticaj Sarijevog fudbala na kvalitetnu grupu koju je Simone oblikovao godinama", pojasnio je Kapelo.



tagovi

Fabio KapeloMauricio SariŽoze MurinjoMasimilijano Alegri

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara