Ronaldo i Fabio Kapelo (©Reuters)
Ronaldo i Fabio Kapelo (©Reuters)

Kapelo o Ronaldu: Rekao sam Berluskoniju da voli žurke i žene, sutradan ga je potpisao

Vreme čitanja: 2min | pon. 26.09.22. | 00:25

Italijanski stručnjak govorio o prelasku Brazilca iz Reala u Milan

Legendarni italijanski stručnjak Fabio Kapelo imao je velike uspeha sa Milanom i Realom, osvajao trofeje, trenirao je generaciju Rosonera sa Maldinijem, Barezijem, Savićevićem, a kasnije je u dva navrata vodio Kraljeviće.

Italijan se na manifestaciji Festival sporta u Trentu osvrnuo na drugi mandat u Madridu, kada je odlučio da dozvoli Ronaldu da ode sa Santijago Bernabeua.

Izabrane vesti

Odluka da otpustim Ronalda i potpišem Kasana pomogla je da se stvori pobednički duh u timu. Sećam se da me je Silvio Berluskoni zvao da pitao kako je Ronaldo. Rekao sam mu da nije ni trenirao i da jako voli žurke i žene, pa bi ga angažovanje u Milanu bila greška. Sutradan sam video naslove u novinama: 'Ronaldo u Milanu'. Bilo je jako zabavno", objasnio je Kapelo.

Između Milana i Reala, Italijan daje prednost Madriđanima.

„Real Madrid je tim koji mi je najviše ostao u srcu jer sam morao da ga izgradim dovodeći igrače za koje sam mislio da mogu da naprave razliku. Imao sam četiri 20-godišnjaka, ostali su bili stariji. Doveo sam Sejdorfa iz Sampdorije i Roberta Karlosa za odbranu“.

Kapelo je izdvojio Mesija, Maldinija i Barezija, kada je pričao o lepoti fudbala.

Šta je za mene lepota u fudbalu? Postizanje posle tri dodavanja, na primer. Lepota je kada imate genija fudbalera kao što je Mesi. Dva igrača koja oličavaju lepotu su Paolo Maldini i Franko Barezi, jer su teške situacije pretvarali u lake".

Italijan kaže da su ga fudbaleri uvek poštovali, da nije imao problema sa nedisciplinom.

"Nijedan igrač me nije pokazao nepoštovanje. Naravno da smo mogli da razgovaramo i diskutujemo, ali ne bih prihvatio druga ponašanja. Nisam gvozdeni narednik, žao mi je što su mi stavili ovu etiketu“, zaključio je trofejni stručnjak koji je sada u zasluženoj penziji.

--------------

Možeš li ti da budeš današnji pobednik i osvojiš put u Katar na Svetsko prvenstvo?

----------------


tagovi

Real MadridFabio KapeloRonaldo

Obaveštavaj me

Real Madrid

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara