Jovanović (©Starsport)
Jovanović (©Starsport)

Kapiteni izabrali: Saša Jovanović najbolji u 2023. godini

Vreme čitanja: 2min | sub. 30.12.23. | 09:17

I Aleksandar Mitrović od srpskih zvezda

Tradiciju valja negovati, a „Večernje Novosti upravo to rade kroz novogodišnju anketu Kapiteni biraju fudbalera godine, koja je imala sada svoje 53. izdanje.

I kapiteni 16 klubova Mozzart Bet Superlige su rekli svoje: najbolji fudbaler domaćeg prvenstva za kalendarsku 2023. godinu je Saša Jovanović, krilni napadač TSC-a!

Izabrane vesti

Za kreativnog ofanzivca Topolčana glasalo je pet kapitena, dok su iza njega ostali Mirko Ivanić (Crvena zvezda) i Mateus Saldanja (Partizan) sa po tri glasa, Adem Ljajić (Novi Pazar) sa dva, dok su po jedan glas dobili Osman Bukari (Crvena zvezda), Bibars Natho (Partizan) i Aleksandar Ćirković (TSC).

Jovanović je prekinuo dominaciju fudbalera Crvene zvezde, koji su od 2019. godine redovno odnosili trofej.

Podsećanja radi, Saša Jovanović je i u izboru Mozzart Sporta proglašen proletos za najboljeg fudbalera Superlige u sezoni 2022/23.

U izboru za Idealni tim Mozzart Bet Superlige za 2023. godine glasovi su otišli ovako:

Jovanović (Partizan)/Ilić (TSC) 4 – Stojić (TSC) 9, Marković (Partizan) 8, Dragović (C. zvezda) 11, Rodić (C. zvezda) 7 – Belić (Partizan) 6, Đakovac (TSC) 7, Ivanić (C. zvezda) 11 – Bukari (C. zvezda) 6, Jovanović (TSC) 13, Saldanja (Partizan) 7.

Kada je u pitanju izbor Prve zvezde srpskog fudbala za kalendarsku 2023. godinu, kapiteni su izabrali – Aleksandra Mitrovića.

Golgeter Al Hilala je dobio čak 14 od mogućih 16 glasova! To samo govori koliko je ova godina zaista prošla u znaku Mitrogola, koji je dobio i Zlatnu loptu FSS-a. Po jedan glas od kapitena dobili su Dušan Tadić (Fenerbahče) i Strahinja Eraković (Zenit).

Mitroviću je ovo drugi put uzastopno, a treći put ukupno u karijeri da je proglašen za prvu zvezdu srpskog fudbala u anketi Novosti.


tagovi

Saša JovanovićTSC Bačka TopolaMozzart Bet Superliga

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara