Fudbaler godine Mozzart Bet Superlige: Saša Jovanović

Vreme čitanja: 2min | pet. 02.06.23. | 16:33

Krilni napadač ključni igrač TSC-a za osvajanje drugog mesta

Najbolji fudbaler sezone Mozzart Bet Superlige, a nije ni iz Crvene zvezde, ni iz Partizana! Eto i to smo čudo dočekali...

TSC jeste napravio čudo, osvojio je drugo mesto i igraće u kvalifikacijama za Ligu šampiona. A, čovek koji je Topolčane lansirao do istorijskog uspeha je Saša Jovanović.

Izabrane vesti

Krilni napadač rođen u Lazarevcu, a koji je deo karijere gradio u Španiji (Kordoba, Deportivo), koji pritom jako voli Lučane i Mladost, za koju je igrao prošle sezone, procvetao je na terenu ove sezone u prvenstvu, u 31. godini je ostavio sve iza sebe.

U prvih nekoliko kola Jovanović se mučio s povredom, a kada je napokon zdrav i spreman stupio na teren, počeo je da „pušta kišu“. Briljirao je u remiju sa Crvenom zvezdom na Marakani, kada je postigao gol, bio je strelac i protiv Partizana u Topoli, asistirao u okršaju sa Čukaričkim, protivkandidatom za drugo mesto. Na najvećim utakmicama Saša nije „nestajao“ s terena, već je ostavljao svoj trag.

Kada se lomila trka za drugo mesto, u plej-ofu, Jovanović je postigao gol, a čak pet je „namestio“ i time održao TSC do pozicije na kojoj nikada ranije nije bio. Sve kada se sabere, Saša je bio najbolji asistent lige sa 12 dodavanja za gol, dok se deset puta upisao u strelce.


Pet puta je as Topolčana bio u Timu kola, jednom je bio i Igrač kola, a kada se sve sabralo, sa prosečnom ocenom 6,75 Saša Jovanović je najbolje ocenjeni fudbaler Mozzart Bet Superlige. Ili jednostavno objašnjeno: od početka do kraja sezone igrao je na vrhunskom nivou, sa najmanje oscilacija i slabijih partija. Zato je za sezonu 2022/23 ofanzivac TSC-a poneo krunu za najboljeg.

Kompanija Mozzart nagradiće Sašu Jovanovića sa 200.000 dinara, koje će on proslediti u humanitarne svrhe.



tagovi

Saša JovanovićTSC Bačka TopolaMozzart Bet Superliga

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara