Foto: Reuters
Foto: Reuters

Karabag je hit Lige konferencije: Azeri prvi u grupi, evropsko proleće gotovo izvesno (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | čet. 04.11.21. | 18:44

Predstavnik Azerbejdžana se pobedom nad Kairatom (2:1) osamio na čelu Grupe H

Prethodnih sedam sezona Karabag je bio redovni učesnik grupne faze evropskih takmičenja, međutim dosadašnje jeseni na internacionalnoj sceni završavao je uz marginalnu ulogu, a takav status promenio se u aktuelnoj takmičarskoj godini i sa Ligom konferencije.

Azerbejdžanski klub u novoosnovanom takmičenju je posle remija sa Bazelom (0:0) nanizao tri pobede, poslednju večeras na gostovanju Kairatu (2:1) i tako praktično obezbedio prvo evropsko proleće u klupskoj istoriji.

Izabrane vesti

Matematički plasman u narednu fazu takmičenja Karabagu bi već večeras mogao da donese Bazel ukoliko ne izgubi od Omonije, međutim i da kiparski klub osvoji sva tri boda, samo bi teorja delila klub iz Bakua od velikog uspeha.

Veliki korak izabranici Gurbana Gurbanova napravili su večeras u Almatiju, a novo u seriji slavlja najavio je Ibrahima Vađi golom u 58. minutu na asistenciju Filipa Ozobića. Domaćin je odgovor režirao samo deset minuta kasnije akcijom po levom boku koju je u izjednačenje pretočio Kante, međutim nada Kairata trajala je samo do 72. minuta i gola Zubira za pobedu.

Karabag je sa deset bodova u četiri kola priredio možda i najprijatnije iznenađenje u novom UEFA takmičenju, a ukoliko Bazel večeras pobedi na Kipru, Azerbejdžanci će se u preostala dva kola boriti za prvo mesto u Grupi H i direktan plasman u osminu finala.

GRUPA H

Kairat - Karabag 1:2 (0:0)

/Kante 68 - Vađi 58, Zubir 72/

18.45: (4,00) Omonija (3,60) Bazel (2,00)



tagovi

KarabagKairat

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara