Šmit (©Reuters)
Šmit (©Reuters)

Karager o Klopovom nasledniku: Čuo sam da se pominje Rodžer Šmit

Vreme čitanja: 2min | sre. 21.02.24. | 12:32

Trener Benfike kao kandidat iz drugog plana

Od dana kada je Jirgen Klop najavio odlazak iz Liverpula na leto, krenule su spekulacije oko toga ko će biti njegov naslednik. Ubeđivanja ko bi bio idealan kandidat, ko se najbolje uklapa u fudbalski sistem Crvenih sa „Enfilda“.

Očekivano, najviše se govori o Ćabiju Alonsu, nekadašnjem vezisti Liverpula, koji čini čuda u Bundesligi na klupi Leverkuzena, pa Brajtonov čudotvorac Roberto de Zerbi i tako redom.

Izabrane vesti

Ali, legendarni as Liverpula Džejmi Karager otkrio je u emisiji „Redmen TV“ i jedno ime koje se do sada nije pominjalo, kao kandidata iz senke – Rodžer Šmit!

„Čuo sam da je u krugu kandidata i trener Benfike Rodžer Šmit. Mislim da on ima veze sa Red Bulovom školom. Kada ljudi pominju njega kao kandidata, mislim da to ima veze sa činjenicom da neguje stil fudbala sličan Klopovom. O tome razmišljamo kada se pitamo da li će moći da se uklopi u postojeći sistem u Liverpulu ili će novi menadžer gledati da menja neke stvari“, pričao je Karager.

Inače, pominje se još jedan kandidat iz Portugalije – Ruben Amorim, trener Sportinga iz Lisabona.

Uglavnom, Englezi sada vade i Šmitove neke ranije intervjue, u kojima je biranim rečima govorio o Klopu i Liverpulu, pa im je i to neka smernica da bi tu moglo da „bude nešto“.

Jako volim engleski fudbal, zbog fudbalske kulture u vašoj zemlji. Najbolji primer imate u Jirgenu Klopu. Uradio je sjajan posao u Dortmundu, dva puta bio prvak, a onda je sa nizom uspeha nastavio u Liverpulu. Siguran sam da će u godinama koje slede biti još uspešniji. Klop stvara i popravlja ekipe, on je za mene velika inspiracija“, pričao je Šmit za Miror još 2016. godine kada je bio trener Leverkuzena.


tagovi

LiverpulRodžer ŠmitBenfikaPremijer ligaDžejmi Karager

Obaveštavaj me

Liverpul

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara