Džejmi Karager (©Reuters)
Džejmi Karager (©Reuters)

Karager oduševio poznavanjem Zvezdinog šampionskog tima (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | sre. 08.11.23. | 11:06

Englez pričao o pohodu crveno-belih na krov Evrope

Iako je maja 1991. imao 13 i po godina, a engleski klubovi zbog tragedije na Hejselu nisu mogli da se takmiče na međunarodnoj sceni, Džejmi Karager se odlično seća dešavanja u finalu Kupa šampiona između Crvene zvezde i Olimpik Marselja.

Bivši kapiten Liverpula svojim poznavanjem Zvezdinog tima i igre oduševio je kolege na američkoj CBS televiziji tokom emisije posvećene Ligi šampiona.

Izabrane vesti

Zajedno sa njim u studiju bili su takođe bivši igrači iz Premijer lige, Klint Dempsi i Mika Ričards.

"Počeću da zovem ovog momka Gugl, pošto sve zna", rekao je nekadašnji napadač Fulama i Totenhema, kao i američke reprezentacije.

Na pohvale se nadovezao bivši desni bek Engleske, Mančester Sitija i Aston Vile.

"Kara, to je fantastično", oduševljen je bio Ričards.

Doduše, interesantno je da se pitanje voditeljke odnosilo baš na utakmicu u Bariju, ali svakako je lepo videti kada se o srpskom klubu priča pozitivno u inostranstvu. A, Karager je imao samo reči hvale.

Istakao je nekadašnji štoper da su crveno-beli potpuno promenili pristup igri za meč u finalu i od tima koji je igrao napadački postali ekipa koja je koncentrisana isključivo na odbranu gola. Pomenuo je i pojedine igrače koji su posle osvojene evropske titule napravili velike transfere.

"Sećam se da je Crvena zvezda pobedila na penale. Finale su odigrali potpuno drugačije nego što su igrali prethodne mečeve u takmičenju. Utakmica je završena bez golova, ali to im je i bio cilj. Igrali su na 0:0, a to je bio tim koji je postigao 19 golova na putu do finala. Imali su Darka Pančeva koji je dao odlučujući gol i onda otišao u Inter, ali to nije dobro ispalo... Imali su Prosinečkog koji je igrao za Real Madrid i Barselonu, Savićevića koji je kasnije osvojio Ligu šampiona sa Milanom... Apsolutno brilijantna imena... Savićević je u finalu (sa Milanom) lobovao golmama, Zubizaretu", oduševio je Karager kolege u studiju svojim poznavanjem Zvezdine istorije.

-------------------

Igraj novog Prognozzera - osvoji do 100.000 dnevno sa NULA dinara uloga.

-------------------


tagovi

FK Crvena zvezdaDžejmi Karager

Obaveštavaj me

FK Crvena zvezda

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara