Aitor Karanka (©Reuters)
Aitor Karanka (©Reuters)

Karanka ostao bez posla u Birmingemu

Vreme čitanja: 2min | ned. 14.03.21. | 17:46

Dan nakon teškog poraza od Bristola uprava kluba sa Sent Endrjuza se zahvalila na saradnji španskom stručnjaku

Fudbalerima Birmingema predstoji teška borba za opstanak u Čempionšipu, ali se za status u drugom rangu takmičenja u Engleskoj neće boriti Aitor Karanka. Posle poraza od Bristol Sitija na svom stadionu (0:3) uprava je odlučila da se rastane sa bivšim trenerom Midlzbroa i Notingem Foresta.

Postalo je jasno posle utakmice 36. kola da saradnja Birmingema i španskog stratega ne može da se nastavi. Plavci u novom porazu (17. u sezoni), nisu uputili nijedan šut u okvir protivničkog gola. Karanka je posle susreta istakao da ne postoji šansa da podnese ostavku, ali mu je uprava kluba vezala ruke i razrešila ga dužnosti.

Izabrane vesti

Fudbaleri ekipe sa Sent Endrjuza su još sinoć dobili informaciju da ih bivši asistent Žozea Murinja neće predvoditi u nastavku sezone. Birmingem je od mogućih 57 bodova pod palicom španskog trenera osvojio samo 13 i ima najgori bilans na svom stadionu u čitavoj ligi. Dobio je samo dva od poslednjih 12 mečeva, tri puta je u tom periodu remizirao i pretrpeo sedam poraza, a uprava se odlučila za šok terapiju pred poslednjih 10 mečeva u sezoni.

Karanka je u julu potpisao trogodišnji ugovor sa Birmingemom, ali je istrajao svega osam meseci. Ostvario je svega osam pobeda (21,1 odsto) i u polovini susreta ostao bez bodova, a nasledniku ekipu ostavlja na tri boda od opasne zone i Roterama, koji ima čak četiri utakmice manje. Sledeći protivnik Plavaca je Reding (sreda, 20.45), videćemo ko će predvoditi ekipu protiv sastava Veljka Paunovića.

Bivši igrač madridskog Reala je trenersku karijeru počeo u U16 reprezentaciji Španije pre 13 godina, da bi od 2010. do 2013. godine radio kao Murinjov asistent na Santijago Bernabeu. Četiri godine je potom proveo na klupi Midlzbroa, uspeo je ekipu sa Riversajda da uvede u elitni rang, ali ne i da je u njemu zadrži, radio je potom jednu sezonu u Notingemu, pre nego što je posle jednogodišnje pauze preuzeo Birmingem.



tagovi

Aitor Karanka

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara